Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi?

Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Sosyal medyada karşı cinse soru sormak/karşı cinsle iletişime geçmek caiz mi ? Fakat özel mesaj değil herkesin görebileceği açık mesajlar. Örneğin şu an burada yazdığım gibi herkese açık. Din üzerine konuşulmasa bile caiz olur mu ?

Okudunuz mu?  Üvey evlat caiz mi

Yorum: Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi?

mum
Normal hayatta helal olan şeyler sosyal medayda da helaldir, haram olan şeylerde haramdır.
Bir kadının, erkek bir hocaya gidip dini soru sorması caiz olduğu gibi İnternete de bir hocaya sorusunu yazabilr bunun dini bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Cehennemde insanlar birbirini görücekmi bununla ilgili ayet varmı

< Din üzerine konuşulmasa bile caiz olur mu ? >
Zarur bir ihtiyaç olmadan karşı cinsle konuşmak caiz değildir.


Yorum: Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi?

Habib
Fuhuşla aynı şeydir. Lütfen cevabı belli olan konularda açık nokta arayışı nedeniyle lafı uzatmayalım! Yine de her şeyin doğrusunu O bilir.

Okudunuz mu?  Arapçada ''falan bin falan'' veya ''falan ebu falan'' ne demek

Yorum: Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Yok daha neler. Sen önce fuhuşun ne olduğunu öğren bence ve böyle iğrenç suçlamarda bulunmadan önce tekrar tekrar düşün. Herkesin gördüğü şekilde biriyle iletişime geçmek veya soru sormak ne zamandan beri fuhuş olmuş ? Bu kuralı sen mi koydun yoksa ? Allah akıl fikir versin.

Okudunuz mu?  Günah Ve Sevapların Yazılma şekli

Kayıtsız Üye
4 numaralı mesaj sahibine: Neden bu kadar sinirlendiniz? Mum’un bahsettiği gibi zaruret harici bir durumda karşı cinsle yazışamazsın/konuşamazsın. Habib de aynı durumdan bahsetmiş. Örnek vermek gerekirse sosyal medyadan birine tanışma mesajı atamazsın, kimseyi senle sosyal medyadan tanışmaya/görüşmeye zorlayamazsın, gereksiz muhabbet edemezsin. Böyle daha anlaşılır oldu sanırım.

Okudunuz mu?  Fil suresinden alınacak büyük dersler

Karşı cinsle konuma

Bu kategoride yer alan İşe gitmek için sabah ezanı okunmadan sabah namazını kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sosyal medyada karşı cinsle konuşmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.