Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar

Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar

mertjundullah
Hristiyanlar Hz. Muhammed’e inanmadıklarını ‘haşa’ sahte peygamber olduğunu söylüyorlar. İncil’de bir çok yerde Hz. Muhammed (sav.)’in müjdelendiği (Paraklit vb.) görülse de, neden inanmadıklarını bir hristiyan forumunda detaylıca araştırdığımda; İncilde Hz İsa’dan sonra sahte peygamberlerin çıkacağına dair ayetleri insanlara sunuyorlar. Ben bu ayetin tahrif edildiğini düşünmeme rağmen diğer insanlar veya Ehl-i Kitap bana böyle bir aleyh cevapla geldiklerinde onlara birçok delil getirebilmeme rağmen bu ayetlerine nasıl delil getirebileceğimi bana anlatır mısınız? Saygılarımla..

Okudunuz mu?  Fare, Akrep, Karga, Çaylak Ve Yırtıcı Köpek hakkında hadis

Yorum: Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar

kastamonu37
Günümüzde neyin ne olduğunu anlamak ve anlatmak imkansız bence çünkü peygamberler kendilerini kanıtlamak için mucizeler gerçekleştirirken bile inanmayanlar olmuş. Şimdi biz bu zamanda Kur’an incil ve diğer kutsal kitaplar bunlarda yazılanlar ve günümüze kadar yaşandığı söylenen sıradışı olaylar ölüleri diriltmek ayı ikiye bölmek vs gibi olaylar bütün bunlar gözümüz ile görmeden kulağımız ile duymadan o zamanları yaşayıp bilmeden inandığımız şeyler.

Okudunuz mu?  Helal paranın içine haramda karışmış

Bu yüzden ne desek boş olur Hristiyan da inanmasına sebep olan şeylerin doğruluğunu İncil dışında kanıtlayamaz müslüman da Kur’an dışında kanıtlayamaz.


Yorum: Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar

mertjundullah
Müsluman bir çok mucizeyi Kur’andan Ehl-i Kitap’a gösterebilir. Mesela Nasa Ay’ın yarıldığını ve Ayda ortadan bölünmeye benzer bir çizginin olduğunu açıkadı. Kur’anda suyun birbirine karışmaması, evrenin sürekli genişlemesi, insanın ana rahmindeki gelişimi yani o günkü teknolojilerle mümkün olmayacak ve şu an ki teknolojiyle dabi yeni yeni ortaya çıkan çoğu sırrı (bir nevi kısıtlı gaybı bize bildirmiştir). Zaten ondan değil midir ki Hz Muhammed (sav)’in en büyük mucizesi Kur’andır. Ama işte kafirler bu gerçekleri görmek istemiyorlar..

Okudunuz mu?  Sperm ve yumurta buluşması

Yorum: Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar

kastamonu37
Ama bu gerçekleri birşeylere bağlayabiliyorlar mısır ve yunan mitolojisi zamanında da gelişmiş bir tıp varmış ve oralardan duyulmuş şeyler olduğunu iddaa ediyorlar. Bugün birçok hristiyan dua ile hastalıkların iyileşmesi mucizeler olması gibi şeyler paylaşıyorlar ve internet siteleri kurmuşlar bunların anlatıldığı forum sayfaları vs bizimde bu şekilde olayların anlatıldığı kısıtlı birkaç site var herkesin inandığı kendine doğru gibi bir durum var açıkçası. Hatta İslam ülkeleri sürekli kaos kötülük yobazlık ve fakirlik içinde ki Müslüman olmayanların gözünde Allah bize yardım ediyor müslümanlara etmiyor çünkü onlar hristiyan değiller diye dusunebiliyorlar. Ateist veya hristiyan bir insan dua ederek mucizevi şeyler yaşarken İslam ülkelerinde her cuma dualar edilse de değişen bir durum yok.

Okudunuz mu?  Bir Müslümanın dik yürümesi

İncilde Hz. Muhammed

Bu kategoride yer alan Nakit avans caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hristiyanlar Hz. Muhammed’e neden inanmıyorlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.