Anasayfa
22 Eylül 2022, 11:28
sizden92
Abone

Öğretmenlerin öğrencilere bakması

Öğretmenlerin öğrencilere bakması

Ad4m
Derste öğretmenlerin öğrencilere bakması caiz midir ?


Yorum: Öğretmenlerin öğrencilere bakması

Omer Faruk
Her bakış caiz değildir. Bazıları bakışlar caiz bazıları haramdır. Niyetinize bağlı…


Yorum: Öğretmenlerin öğrencilere bakması

Ad4m
Yani öğretmenler ilim öğretmek için bakarlarsa caiz olur değil mi ?

Okudunuz mu?  Bir sıkıntım var fakat biraz garip tam anlatamadım

Yorum: Öğretmenlerin öğrencilere bakması

duzgunomer
Bir erkek öğretmen ve bir lise diyelim.

Hadi bu öğretmen ilim öğretiyor diyelim. 1 kız da etkilenmedi, şehvete bulaşmadı ama diğerlerinin garantisi var mı, illaki 500 kız içinde bir çok kızın güzelliği dikkatini celbedebilir. Burada 500 tane genç kızdan bahsediyoruz, daracık pantolonlarla 500 tane kız.

Okudunuz mu?  Kendi kendine beddua bela okumak

Omer Faruk
Sevgili kardeşim, sokaklarda mini etekli kızlar var diye sokakları terkediyor muyuz? Ya da marketlerde başları açık, daracık pantolon giymiş kızlar var diye alışverişi terkediyor muyuz?

İslam "dinde zorlama yoktur" diye günah serbestisi tanımıştır. Ama Allah bunun hesabını sorarım demiştir. Dolayısıyla başta peygamber bile olsa bu toplumda münafık da, zina da, hırsızlık da eksik olmamıştır, olmayacaktır.

Okudunuz mu?  Cehennemden cennete geçiş.?

Amacımız; melek olmayan insanlardan en az zarar meydana gelecek bir toplum ortaya çıkarmaktır. Rasulullah (A.S) da, döneminde bunu yapmıştır. Rasulullah’ı görüp de münafık olanlar olduğu gibi, Rasulullah’tan sonra koca sahabeler birbirine düşüp 30.000 kişi birbirini öldürmüş.

İslam gerçekçidir, gizli olan günahı görmezden gelir. Recm ile ilgili geçen hadislerde Rasulullah (A.S)’ın adeta cezayı uygulamamak için çabalamasını görüyoruz. Siz veya ben Rasulullah’tan daha müslüman değiliz.

Okudunuz mu?  Haram işlerken besmele çekmek birde Allah demek küfür mü

Hayatın zarureti içinde müslümanlar erkekler gözlerini koruyacak, müslüman kızlar da bedenlerini koruyacak ve her ortamda Allah’ın emrettiği şekilde yer alacaklar, vesselam!


duzgunomer
Bir yerde 5-10 dk lık işi halletmek farklı. Her gün 8 saat aynı kişileri görmek farklı. Sık sık görmek ve tanımak merakı uyandırır, şehvete galebe çalar.

Okudunuz mu?  Kendimi ahretini unutmuş, tövbesini bozmuş hissediyorum.. Çok Kötü Durumdayım

Kadın çok güzel olmasa da onu sık sık görmek, merakı uyandırır, şehveti galebe çalar. Dışarda görülen ondan daha güzel kadınlar dahi 2.sıraya düşer, sık sık görülen kadın daha çok ilgiyi çeker-çekebilir.


Omer Faruk
Sevgili kardeşim

Herşeyi market alışverişine sıkıştırmayın. Evden 10 dakikalığına mı çıkıyorsunuz. Ya da şehirlerarası bir otobüste yolculuk ederken hemen iki yan koltukta, ya da önünüzdeki koltukta oturan ve 10 saat boyunca aynı ortamda oturduğunuz kadını ne yapacaksınız?

Okudunuz mu?  Kafir Cinleri Hafife Almalımıyız ?

Ya 3, 4 saat boyunca bir hastane koridorunda sıra beklediğiniz kot pantolonlu kadınla ne yapacaksınız?

Kısaca İslam hayattan kopuk değildir. Okulda bir kadın öğretmen ya da öğrenci ders de alır ders de verir. Niyetinde kötülük olan kadının çarşafı üzerinden bile zinayı hayal eder. Niyeti kötü olan kadın çarşafın altından bile vücudunu teşhir eder. Biz kimseye açık saçık gezsin demiyoruz. Tam tersi ALLAH’In TESETTÜRÜ, kadına kendine haram olan erkek toplumla ilişki kurabilmesi için emrettiğini söylüyoruz. Kur’an’da bunu söylüyor zaten.

Okudunuz mu?  Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

Sırf erkekler gözlerine hakim olmadığı için kadını eve hapis edecek halimiz yok.

Allah’u A’lem…

Bu kategoride yer alan Saç nasıl mesh edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğretmenlerin öğrencilere bakması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.