Anasayfa
6 Ekim 2021, 19:42
sizden4
Abone

Şeytanın dış görünüşü nasıldır

Şeytanın dış görünüşü nasıldır

Aihl17
Bir ayet miydi yoksa hadis miydi tam olarak hatırlamadığım için soruyorum; Bir kişi (peygamber veya önemli bir zat olabilir onu da hatırlamıyorum) Allah’a şeytanın görünüşünü sorar, görmek ister, Allah da çok korkunç bir varlık olduğunu görmeye dayanamayacağını söyler. Bu şekilde anlatılan bir kıssa duydum ama bunun hadiste mi ayette mi geçtiğini ve o kişinin kim olduğu bilgisini hatırlamıyorum. Böyle bir şey var mıdır, varsa doğrusu nasıldır? Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Sahabelerin özelliklerini birisi için kullanmak caiz mi?

Yorum: Şeytanın dış görünüşü nasıldır

ixa
Bir hadiste iblis Peygamberimiz s.a.v’in yanına Allah’ın emriyle geliyor ve ona sorulan sorulara cevap veriyor hadis epey uzun.Fakat orda iblis’in dış görünümüyle ilgili geçen kısım ” Gözleri yukarı doğru açılmış, kafası büyük bir fil kafası gibi, şaşı, köse bir ihtiyar görünümünde idi. ” Bazı rivayetlerde de yüzünde 3 kıl vardı,ben vardı diye geçer.
İblis,Allah’ın rahmetinden kovulunca,kendisinde olan tüm iyi ve güzel şeyler gitti yerine aksi olan kötü ve çirkin işler geldi.Onu gerçek görüntüsüyle görüldüğüne dair kesin delil yok fakat genelde suret değiştirir,yılan vs haline girer.İnsan suretine girdiğinde de rivayet ve rüyalara göre genelde yaşlı gözleri devrik,çirkin ve kötü kokan bir surettedir.Cennette Hz.havva ile iletişime geçtiğinde henüz rahmetten kovulmamıştı o yüzden tahminimce güzel görünüyordu.Ama kendisinde hiç rahmet kalmadığını dikkate alırsak istesede güzel bir surete bürünemez.Ama diğer cinler için bu geçerli olmayabilir.Çünkü bilinen tek racim olan iblistir.

Okudunuz mu?  Allah bize yeter sözünün anlamı nedir?

Yorum: Şeytanın dış görünüşü nasıldır

Omer Faruk
Şeytanın görünümüyle ilgili sahih bir hadis mevcut değildir.


şeytanın dış görünüşü, şeytanin fiziki görünümü nasidir, şeytanın fiziki görünüşü

Bu kategoride yer alan Telefona bakarak namaz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın dış görünüşü nasıldır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.