Anasayfa
1 Eylül 2023, 13:33
sizden09
Abone

Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

Mimii
Merhaba,
ben kısa süre önce nişanlımla tartışıp kıskançlık ettim, çok üstüne gittim ve kalbini kırdım, nişanlım ayrılmak istediğini ve artık içinde sevgisi bittiğini söyleyip yatakları bile ayırmıştı, son 2 haftadır yine yanımda yatıyor, hatta sarılıp uyuduğu da oluyor ancak aramız soğuk, pek konuşmuyor, bazen de "barıştığımızı düşünme sakın" veya "bişey değişmedi" diye laflar söylüyor, aramızın düzelmesi için her gün dua ediyorum Allah’a, okuyabileceğim faydalı bir dua veya sure var mı acaba? Nişanlımı çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum, onun da beni halen sevdiğini biliyorum, yardım edin lütfen..

Okudunuz mu?  Talak Suresi 12.Ayetin Tefsiri

Yorum: Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

Kayıtsız Üye
Nişanlısınız ancak yatakları ayırmaktan, sarılıp uyumaktan bahsetmişsiniz. Diyecek bir söz bulamıyorum…


Yorum: Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

Alettin ve
Nişanlı ile nikahsız aynı yatakta yatılmaz bu bir.

İkincisi arada nikah yok demek zina var demektir.

Okudunuz mu?  Bir talakla boşamanın hükmü nedir ve iddet süresi var mıdır?

Madem dua istedin o zaman "Allah size fehim versin, din bilginizi artırsın" diyelim.


Yorum: Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua?

Mimii
Bizim sadece dini nikahımız var, resmi nikahımız daha olmadı maddi nedenlerden dolayı, benim danışacağım ailem veya büyüğüm de yok, annem ve babam ben küçükken ayrıldılar annem de 16 sene önce vefat etti, tek anneannem kalmıştı onu da geçen yıl kaybettim, resmi nikahımız daha olmadığı için nişanlım diyorum,

Okudunuz mu?  Bilincimi çoğu zaman yerinde hissetmiyorum, neden kaynaklanabilir bu ?

Alettin ve
Nikah; "biz artık evlendik "diye iki şahit önünde durumu ilan etmektir. Bu birlikteliğin toplumdan gizlenmemesidir.

Siz şayet bu birlikteliği nikahla kurmuşsanız ve beraber gezdiğinizi gören her tanıdık sizin imam nikahı ile evli olduğunuzu biliyorsa zina söz konusu değildir; lakin, " biz kendi aramızda nikahı kıyalım, şahitler de evlendiğimizi kimseye demesinler, evlendiğimiz 4 kişi arasında sır kalsın" yok böyle bir nikah. Nikahın hakkı onu ilan etmektir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken tırnak etlerinde çıkan yara gusle mani olur mu

Dua ile sorunu çözmeyi düşünüyorsan Cübbeli Ahmet’ in kitaplarına bak , ya da Arif Pamuk’ un " surelerin esrarı" hakkında yazdığı bir kitabı var, onu al.

6 ay devam et. Hiçbir şeyin değişmediğini görünce önce isyan et; sonra inkar.

Kuzum! Aklınızı çalıştırın aklınızı! Kıskançlık beyhude olmaz. Neden eşinizi kıskandığınızı iyi düşünün. Ben eşimi kıskanıyorum diye eşim beni terk ediyor! ilginç! Benim eşim beni kıskansa buna sevinirim. Çünkü kıskançlık sevginin alametidir. İnsan kendini paylaşmak istemeyecek kadar seven birini neden terk etsin?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde burun yıkama

Sizin yerinizde olsam vicdanımın sesini dinlerim. Bu kıskançlığım kendimden durduk yere mi kaynaklanıyor, yoksa eşimin bir huysuzluğu var da ona tepki olarak mı doğuyor? diye.

Buradan çıkan net cevabı arayın. Eşinizi kıskanacak kadar seviyorsanız, mutluluğunuzu kabusa dönderecek bazı şeyleri kabullenmek istemezsiniz.

Okudunuz mu?  4 büyük mezhepte haramı beğenmek küfürdür

Şayet ,hatanın kendinizden kaynaklandığını biliyorsanız, bekleyin. Düşünün ve durulun. Dille özür dilemenize gerek yok. Eşinize güven duygusunu belli ederek özürünüzü taçlandırın.

Şayet, kıskançlığınızın nedeni eşinizdeki bazı farkında olduğunuz huysuzluklardan kaynaklanıyor ve siz de eşinizi paylaşmak gibi bir genişliğe sahip değilseniz işiniz zor demektir.

Aranızın düzelmesi için dua etmekten ziyade aranızdaki sorun önemli.
Önce o sorunu çözün.

Okudunuz mu?  Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ?

Size dua önerim şu " Allah’ım eşimle beni ayıran, aramıza soğukluk katan şeyden beni emin eyle ya Rabi"

Amin.

VAllahi pampa! Bizde durum böyle. Net.

Huzursuzluğunuzun sebebini araştırın.


ixa
Madem sormuşsunuz bende söyleyeyim; İnsan Allah’ı sever,gerisini Allah için sever..Gündelik hayatımız,özel hayatımız hem karmakarşıktır,asla düzeni bulamayız..İçimizdeki seslerde öyledir,hangisi rahmani,hangisi şeytani,hangisi bize ait vs asla çözemiyoruz.O yüzden ben temel olarak hayır ve iyilik isterim herşeyde,çünkü neyin hayır neyin şer getireceğini bilemiyorum.Bu gibi konularda yanlışın içinde doğru aramak nafiledir.Allah’a sığın,olmuyorsa ayrıl,ayrılamıyorsan da eğer,yavaş yavaş düzeltmeye çalış ve düzelmesini bekle..hiç bir şey bir anda olmaz,olmasını gerektiren sebeplerin bir araya gelmesi gerekir önce.Yağmur bir anda yağmaya başlar ama öncesinde bir çok aşama vardır.

Okudunuz mu?  Diş macununun tadı orucu bozmaz mı?

Kayıtsız Üye
Merhaba. Nişanlımın ailesi benim hakkımda olmayan şeyler söyleyip duruyor. Kişiliğim hakkında olur olmadık sözler söylendi. Ben bunların yaşanmasını istemiyorum. Aramızın düzelmesi için nasıl bir dua önerirsiniz


Ensar
Allah cc den sabır ve dua da bulunun umulurki işleriniz yaluna girecektir. Her ne konuşurlar sa konuşsunlar sizin burada yapmanız gereken dayanmak ve sabretmek olsun. Araların düzelmesi için yapılacak en güzel şey ihlasla içten gelerek dua olacaktır. Ayrıca Ayet-el kürsi yi okuyun. Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  İslamda saç kesimi ve Saç Şekli

nisanlimla arami duzelmrk için dua, nisanlinla aranin duzelmesi, nisanlimla aramiza sogukluk girdi

Bu kategoride yer alan Meni gelmesini engellemek gusül (boy abdesti) gerekirmi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlımla aramızı düzeltmek için bir dua? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.