Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Tüp bağlatmak günah ama başka çare yok

Tüp bağlatmak günah ama başka çare yok

Kayıtsız Üye
Merhaba, benim bir sorum olacaktı.

28 yaşındayım evliyim ve iki çocuğum var. Avrupada yaşıyorum, meslek sahibi olduğum için , işimi ilerletmek, kendi şirketimi açmak vs, ve çocuklarım büyüyünce beraber dünyayı gezip görmek istediğim için, kısacası yapmak istediğim çok şey olduğu için 3u çocuk düşünmüyorum. Eşim bu isteğimi anlayışla karşılıyor. Fakat ben ikinci çocuğumda yanlışlıkla hamile kaldığım için bir daha başıma gelecek diye korkuyorum açıkçası.

Okudunuz mu?  Adetliyken ayetel kürsi okunur mu?

Çeşitli doğum kontrol yöntemleri kullandım ama hormonlardan dolayı bedenim rahatsız oluyor. O yüzden tüp bağlatma düşüncesine girdim. Doktorumla konuştum , kolay bir operasyon olmadığını ve daha sonrada rahatsızlıklar olabileceğini Söyledi. Daha henüz genç olduğum için bu fikirden şimdilik vazgeçtim. Eşimde acele etme diyor belki fikrin değişir 3u çocuk istersin dedi. Kendini razı değil tüp bağlatmaya. Bakır spirel taktırmaya karar verdim 10 yıllık. 10 yıl sonra 38 ime geldiğim zaman tipleri bağlatmak istiyorum çünkü 3u istemediğime çok eminim.

Okudunuz mu?  Adet iken cunüp olma hali hakkında

Ama caiz değil diye okudum, tekrar hamile kalmak beni tedirgin ediyor. Maddi durumdan dolayı değil şükür her şeyimiz fazlasıyla var, ama ben birazda bedenimi toparlamak ve kendi hayatıma bakmak istiyorum. Anneler bilir, bir çocuk büyütmek ne kaşar zahmetli, ilk yıllar çok yorucu geçer.

Okudunuz mu?  Adetli Bir Kadının Mescid-i harama veya Mescidi Nebeviye Girmesinin Hükmü Nedir?

Sonuna kadarda sürekli spirel taktırmak istemiyorum.


Yorum: Tüp bağlatmak günah ama başka çare yok

Şem’a
< Ama caiz değil diye okudum, tekrar hamile kalmak beni tedirgin ediyor. >
Dinimizde zaruri bir durum olmadığı sürece sırf çocuk istememek için tüplerin/kordonların bağlatılması caiz değildir.
Caiz olmamasının sebebi nesli engellemektir neslin devamını engellemektir
Size tavsiyemiz bu haram işi yapmayın başka korunma yöntemleri deneyin en doğrusu budur.
Yani ancak zaruret halinde başvurulabilecek bir çaredir. Bu çeşit meselelerde tıp müsaade etmiyorsa, din de müsaade etmez. Çünkü dinin esaslarından birisi de neslin ve canın muhafazasıdır.
Sonuç olarak, böyle bir zaruretle karşılaşınca tek doktorun kararından ziyade, tıbbî bir kurulun kararına itimat edilmelidir.

Okudunuz mu?  Etamin Manzara örnekleri

Yorum: Tüp bağlatmak günah ama başka çare yok

Omer Faruk
Genç kardeşim, öncelikle Allah’ın selamı üzerine olsun..

İslam’da çocuk istememek ma’kul bir istektir, hiçbir sakıncası yoktur. Ancak çocuk olmasını engellemenin makul yöntemlerini kullanmak şartıyla. Peygamberimizden bize gelen azil yöntemi bizim için örnek teşkil eder. Yani, azil kadın ve erkeğin beden bütünlüğüne müdahele etmeden uygulanabilen DOĞAL bir yöntemdir.

Okudunuz mu?  Adetliyken saç ve tırnak kesilebilir mi?

Burada İslam’ın temel argümanı FITRATA müdaheledir. ÖRneğin, güzellik için estetik yaptırmak da fıtrata müdaheledir. Bu tür ameliyatların sonucunda kadının şu anda bile ne kadar örselendiğini biliyoruz. İleride bilimin gelişmesiyle daha ne kadar zararları çıkar bilmiyoruz.

Zaten doktorlar size komplikasyonlarının olacağını söylemişler. Hamile kalınması durumunda ölüme sebep olacaksa daha ehveni olan bu yöntemleri kullanmak caizdir. Size bir kaç örnek vereyim, hiç başıma gelmez diye düşünmeyin, çocuğunuzun birisi ilik kanseri oldu ve sizin iliğiniz uymadı, yeni bir çocuk yaparsanız O’na bu ilik uyabilir dediler. Eğer tüplerinizi bağlatırsanız bu durumda nasıl hissedeceksiniz.

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapanlar mahşere elleri hamile olarak mı gelecek ?

Tavsiyem, doğal yöntemleri kullanın bunların da etkili olduğunu biliyorum. Örneğin; eşinizin azil yapması, sizin ilişkiden hemen sonra üreme organınızı soğuk suyla yıkamanız etkili yöntemlerdendir. Aynı şekilde prezervatif de güvenilir yöntemler arasında sayılabilir.

Allah’a emanet olunuz.


tüp bağlatmak günahmı

Bu kategoride yer alan Temizlik süresi 15 gün olunca kan adet kanı sayılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüp bağlatmak günah ama başka çare yok Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.