Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:32
dinisorular
Yönetici

Çok büyük çıkmazdayım

Çok büyük çıkmazdayım

Celildanr
Merhabalar hikayem çok uzun aslında kimsenin zamanını almak istemediğimden kısa kesicem yaklaşık 4 yıldır çok büyük sıkıntıdayım (19 yaşındayım Allah izin verirse 20 yaşına giricem martta) acaip derecede sinirli bir insanım son 2 senedir bu çok büyüdü son 2 ayda 6 kiloya yakın verdim (normalde de zayıf bir insanım şimdi daha zayıfım) sürekli yorgunum sürekli sinirliyim sürekli halsiz ve hiçbirşey çekemiyecek bir haldeyim herşeyden bıkmış durumdayım hiçbirşey ilgimi çekmiyor yapmak istediğim çok şey olsa da bunları gerçekleştirecek enerjim yokmuş gibi hissediyorum veya gerçekten yok bilmiyorum intiharı daha önce düşündüm fakat Allah korkusundan yapamadım psikoloğa gidebilirsin diyeceklere şimdiden antidepresan haplarının hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim en azından bende işe yaramıyorlar aptal yapıyorlar insanı ve böyle olmak istemiyorum bu kadar karmaşanın içine bir de hayat şartları ve sorumluluklar olunca beceremiyorum hiçbirşeyi neye elimi atsam bozuluyor ve ben bundan çok sıkıldım bir yol gösterebilecek olan var mı aranızda?

Okudunuz mu?  İnsanlar maymunlardan mı türemiştir ? Darwin teorisi nedir ?

Yorum: Çok büyük çıkmazdayım

Habib
Büyü değilse bir an önce evlendirilmen lazım! Yaşça büyük bir gelin daha faydalı olur. Gelin temininde sorun yaşanıyorsa askere gönderilme de faydalı olabilir. Yine de her şeyin en iyisini O bilir.


Yorum: Çok büyük çıkmazdayım

ixa
Birine platonik aşıksan eğer onunda etkisi olabilir yok değilsen eğer işin ehli bir hocaya görün ya da her gün ayetel kürsi felak nas suresi okuyup ellerine üfleyip üzerine sür.Son seçenekte nefsin sende hakimiyet kurmuş olabilir,yani eğer o sahip olduklarına burun kıvırıyorsa,kanaat etmiyorsa sende böyle etkiler meydana geliyor olabilir.Tabi bunlar birer ihtimal..Sen yine de Allah’a sığın,acizliğini itiraf et ve bıkmadan yardım iste..Allah merhamet eder ve yardım eder inşAllah.

Okudunuz mu?  İnsanlara neden kötü geliyorum kısmetim kapalı olabilir mi?

Yorum: Çok büyük çıkmazdayım

Riyakar58
Kardeşim Selamun Aleyküm.Allah Yardımcın Olsun İşin Hiç Kokay Değil.Ben 1 ay Öncesine Kadar Acayip Derecede Kötğ Durumdaydım Senle Aynı Derecede hatta.Bana Yardımcı Olanlar Bu Hayatta Sınırlı Sayılabilecek İnsanlardı.Kendine Çok İyi Bir Dost Bulmalısın Tek Allah Ve Dostların Bu Yoldan Seni Kurtarabilir Bol bol Dua Et Selametle.

Okudunuz mu?  Cam damgalı gümüş yüzük caiz mi

Celildanr
Merhabalar neden bu sonuca vardığınızı sorabilir miyim ve cevap için teşekkürler

Ve büyü olayı varsa nasıl anlayabiliriz

Aleyküm Selam ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim fakat öyle böyle değil herşey beni sinirlendiriyor bıkıyorum deliricek gibiyim yakınlarım doktora gitmemi istiyor ben böyle birisi olmak istemiyorum hayatımı sürekli aksatır oldum neden bilmiyorum dini konularda bile ibadete istekli olmuyor bir yanım ve bununla sürekli mücadele ediyorum çok değişik duygular içersindeyim genelde 38-39 saat uyumayıp öyle uyuyorum ve yine aynı döngü

Okudunuz mu?  Yüzüstü yatmak haram mı?

Bu devirde güvenilecek bir hoca sanmıyorum nefsimin bende hakimiyet kurmuş olması düşüncesi bile beni sinirlendiriyor


Alettin ve
Türkiye şartlarında hakkını versen bile 35 e kadar yaşam hakkı yok insana.

Okul, askerlik, iş bul, çalış, evlen derken yaş uçuyor.
Hele bir de gariban çocuğuysan bittin!

Okudunuz mu?  İnkar olmadan küfür olur mu ?

Oysa Allah’ın yarattığı fıtrat aklı rüşd ( Nisa 6) ile hayata başlamaya programlıdır.

Birini seversin, işin olmadığı için alamazsın.

Saçın dökülür, cebinde hala para yokturdur.

Bir yere çalışmaya girersin, verdikleri para işe gidip gelirken harcadığına yetmez.

Sistem içinde geleceği hakkeden çocuklara bakarsın, hepsi gece – gündüz ders çalışıyor.

Okudunuz mu?  Vesvese imana zarar verir mi ?

Oysa toplumun geneli bu haldeyken milyonların ihtiyacını karşılayacak paralar bazılarının tekelinde tutuluyor.

Sözün kısası Allah’ın yarattığı hayat, sistemin sana reva gördüğü hayatla uyuşmuyor.

Ortaya;

Depresyon,
Panikatak gibi hastalıklar çıkıyor.
Bu hastalıklarla mücadele için kişi farklı yönlere kayıyor.

İntihar,
Uyuşturucu,
Suç,
Torpil,
Hile,
Hırsızlık,
gibi lanet işlere yönleniyor.

Rivayetlede bildirilen " İçki tüm kötülüklerin anasıdır" dan ziyade; " Açlık tüm kötülüklerin anasıdır" aslında.

Çünkü açlığın, yoksulluğun açtığı yaralar içkinin açtığı yaralardan daha büyük görülüyor.

Okudunuz mu?  Yatarak veya uzanarak dini bir şeyler okumak izlemek

Mutlaka bu rivayet üzerinde oynanmış. Çünkü peygamberler din konusunda asla yanılmazlar.


emirhan uysal
Bu durumda sana yalnız Allah yardım edebilir.Biz ne söz edelim ne de başka birşey.Sürekli Kuran oku ve sürekli namaz kıl.Bil ki huzur dünya hayatının parçalarında değil huzuru yaratanda bulunulur.Gidip karanlık bir yerde diz çök secde et ağla ve Rabbine yönel o herşeyi senin için çözücektir.Bu psikoloji bozulması hastalıktan çok senin imtihanın haline gelmiş çok belli.Rabbin seni unutmamış sana sıkıntı veriyor ki önceden günah işlediklerini telafi et şuanda işlediğin bir günah varsa ondan dön diye sana sıkıntı veriyor.Zaten sıkıntılı değilsen o zaman kork.Allah seni kendi başına bırakmamış.Allah insana taşıyamayacağı yük yüklemez.Allah yanındadır İnşaAllah onsuz biz bir hiçiz.Allah seni çağırıyor ne antidepresan ne de hocalar senin sorununu çözebilir.HasbunAllah diyip bu işlere başla kitaplar oku Allah’a yönel takva sahibi ol daha sonra huzuru bulucaksın.Bu huzurda şöyle olabilir.Yine çok yorgun ve bitkin olursun fakat Allahı o kadar çok seversin ki bunlar senin yanında huzurdan başka bir şey olmaz hale gelir.Önce sen bir Allah’a görün 🙂 Selamın aleyküm Allah yardımcın olsun.Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Ses Dalgaları (Frekans) Dinlemek

reality250
kardeşim yalnız değilsin. Sabır et, kitaplar oku kendini geliştirmeye yönel.

O zaman bir bakacaksın her şey normale dönmüş


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm sevdiğim insanla evlenmek istedim aynı zamanda akrabamdı. ailem karşı çıktı. İstihareye yattım yedi gün. Yeşil gördüm sonrada beyaz gördüm beyaz içinde boğuldum nefes alamadım ve uyandım. Bir sene bekledik ve şimdide ailem süt kardeşisiniz diyor. Biliyorum ailem istemiyor doğrumu gerçekmi söylüyor bilmiyorum. Ama bir yandanda istihareye yattım diyorum Allah süt kardeşi olduğumuzu bile bile olumlu renk gösterirmiydi.

Bu kategoride yer alan Allah'a inancım azalıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok büyük çıkmazdayım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.