Anasayfa
21 Ekim 2021, 15:59
dinisorular
Yönetici

Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım

Yorum: Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım

mertjundullah
Selamünaleyküm kardeşlerim ben dinimin emri gereği erken evlenmek istiyorum lakin dışarıda bana bakan ve benim de bazen hoşlandığım kızlar olmasına rağmen Kuranı Kerim’de Allah (cc.)’ın Mümin erkeklere söyleyin gözlerini haramdan sakınsınlar ayetine dayanarak elimden geldiğince hoşlandığım kızlardan yüz çeviriyorum onlarla tanışmayıp ihtiyaç dahili dışında konuşmuyorum dahi. Bazen bilip bilmeden bu hataya düşsem (Bir kızın yüzüne uzun süre baksam veya ihtiyaç dışında gereksiz bir kelam dahi etsem) pişman olup Allah’a tövbe ediyorum lakin kendimi bu konuda ne kadar kısıtlasam da erken evlenmeyi istediğimden, benim hoşlandığım ve bana bakan kızlardan yüzümü çevirdiğim için kendimce; kendi kısmetimi kendi kendime kapadığım gibisinden karamsarlıklara düşüyorum. Sizce erken evlenmek istediğim için bana ilgi gösteren kızlara ben de dönüp bakayım mı onlarla diyalog kurayım mı bunu merak ediyorum bir yandan Allah’ın ayetini uyguladığımdan şüphe etmeyip, doğru yaptığımı düşünüyorum bir yandan ise erken evlenmeyi istediğim için bana bakışlarıyla vs. ilgi göstermeye çalışanlara yüz vermeyince kendi kısmetimi kapatmışım gibi hissediyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim, Saygılarımla..

Okudunuz mu?  Saf tipliyim bana bir dua önerir misiniz

Arkadaşlar lütfen bilgilerinizi sunun kaç saattir bekliyorum, beklemek sorun değil lakin bu benim geleceğim için önemli ve tek kendimi benimseyip sorabileceğim yer de sizlersiniz, ben bu konuda doğru mu ilerliyorum, yoksa yanlış mı aydınlatırsanız sevinirim..


Yorum: Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım

Alettin ve
Evlenmek istiyorsan hoşuna giden kızı ailene istettir, bitsin bu iş.

Okudunuz mu?  Kardeşinin eşine ne denir

İşin adı konulandan sonra, ailenle kız evine gidip, ailesini ve kızı tanırsın, olay bu.

Evlenmek istemek ayrı, oynaşmak istemek ayrı.

Ayrıca erkeğin nefsi hep görselliği ön planda olan kızları ister. Güzelin başı dalavereli olurmuş, haberin olsun!


Yorum: Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım

mertjundullah
Anladım sağ olun lakin kızla ailemle onu istiyeceğimize dair bir cafede veya kalabalık bir yerde (başbaşa kalmamak şartıyşa) onunla bu konuda konuşsam bir günahı var mıdır peki?

Okudunuz mu?  İnkar olmadan küfür olur mu ?

Kızın ailesini tanımıyorum, bilirsiniz ki üniversitede herkes başka şehirlerden geliyor. Ona yanımızda bir kişi daha olmak şartıyla veya kalabalık kafe vs açık bir alanda bu konuyu açsam hem niyetini de yoklamış olurum, buna dinimizde cevaz var mıdır?


Evli ama adi evli olan birini seviyorum ileride onunla evlilik yapmam caizmidir

Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı günler benim bir sevdiğim var biz birbirimizi gerçekten çok seviyoruz önce normal herkes gibi tanıştık ama evliymiş 3 ay sonra rüyamda gördüm evli olduğunu ona anlattım şaşırdı evet dedi yani o şekilde öğrendim evli olduğunu ama normal bir sevgi evliliği değilmiş anlattı o yüzden bitirmedim bu ilişkimi bu evlilik normal bir evlilik değil yani kendisinden 20 küsür yaş biriyle evli ve kadının yanında değil kadın zaten başka çok uzak bir şehirde beraber değiller zaten sevgide yok yani adı evli kadının yanında bile kalmıyor ama bir çocukları var geçenlerde kadın beni duymuş öğrenmiş soruşturmuş söylemişler birini seviyor diye size sorum şu biz birbirimizi gerçekten aşkin sevginin en güzel haliyle seviyoruz birbirimize çok fedakarlık yaptık o kişiyle ileride evlilik yapmam günahmıdır yoksa oluru varmıdır şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Sabah erkenden dükkan açmanın fazileti var mıdır? Rızık erken dağıtılır, hadisi sahih midir

Şem’a
Adamın yuvasını yıkmadan evlenirseniz günahı olmaz ama yuva yıkıp kendi yuvanızı kurarsanız günahtan kurtulamazsınız ve asla mesut olamazsınız.
Sözünü ettiğiniz adam samimi ise sevmiyorsa ve ayrılmak istiyorsa yapsın yapacağını sonra görüşün


Kopya

Bu kategoride yer alan Sürekli kötü rüyalar, kabuslar görüyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erken evlenmek istiyorum lakin bir çıkmazdayım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.