Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Gusülde musluğa yada duvara yada kapı koluna su sıçraması

Gusülde musluğa yada duvara yada kapı koluna su sıçraması

2002li erkek
Şimdi duvara su sıçrıyor sonra duvara deyiyorum değen yeri yıkamalımıyım yada musluğu kapatcam ama üstünde su damlaları var yıkamalımıyım musluğu yada banyom bittiğinde kapıyı açmam lazım ama onada su su sıçrıyor. kısaca bir yere yada eşyaya su sıçrarsa değen yerimizi yada elimizi yıkamalımıyız.

Okudunuz mu?  Güsül abdesti alırken sırtımdaki sivilce patladı ve kanadı bu güslümü bozar mı?

Yorum: Gusülde musluğa yada duvara yada kapı koluna su sıçraması

Şem’a
Gusül sırasında sıçrayan suların hükmü

Gusül alırken vücudumuzdan sıçrayan sular necis değildir haram değildir, haram olan sadece idrardır, menidir ve dışkıdır.
Siz gusül aldığınızda vücudunuzdan sıçrayan her damlayı necis sayarsanız bu yanlış olur, bu iş vesveseye dönüşür kendinize eziyet edersiniz
Biz yıkanırken Üzerimizdeki su, yıkandığımız suyun içine sıçrayabilir kapıya sıçrayabilir havlumuza sıçrayabilir bunun herhangi bir sakıncası yoktur Bunu hepimiz yaşıyoruz

Okudunuz mu?  Gusülden sonra gelen sıvı guslü bozar mı

Gusül alırken kapım açıktı

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti en kısa yoldan nasıl alınır ? Maddeler halinde başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde musluğa yada duvara yada kapı koluna su sıçraması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.