Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Ekmek üzerine yemin etmek?

Ekmek üzerine yemin etmek?

numan3434
Selamun aleyküm.Ekmek üzerine yeminetmek günah mıdır?


Yorum: Ekmek üzerine yemin etmek?

emirhan uysal
Ekmek ile yemin etmek günahtır. Çünkü sadece Allah ismi ile yemin edilir.
Tövbe edin ve bu yemin olmadığı için kefaret gerekmez.


Yorum: Ekmek üzerine yemin etmek?

PİNK
Hiçbir şey için yemin edilmez. Doğru olsa bile çünkü Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) doğru olsa bile hiçbir zaman yemin etmemiştir. Benim bildiğime göre 3 tane oruç tutmak zorundasın veya yetim doyurmak zorundasın.

Okudunuz mu?  Halıdaki kurumuş necis temizlenmesi ilgili bir soru

Yorum: Ekmek üzerine yemin etmek?

emirhan uysal
Yemin kefareti için, zekât alması caiz olan on fakire, bütün bedenini örtecek kadar bir kat çamaşır verilir. Yahut aç olan on fakire, bir gün iki defa yemek verilir. On fakire bir defa, bir fıtra miktarı buğday, un da verilebilir. Yahut bu değerde kumaş, havlu, mendil, çorap, et, pirinç, terlik, ayakkabı, ilaç, altın vermek de olur veya doğru bir din kitabı da vermek daha uygundur. Mesela on tane İslam Ahlakı kitabını on fakire vermek uygun olur. Veya bir fakire on gün vermek de olur. Bunları yapamayan fakir, peş peşe yani aralıksız 3 gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  Sürekli sıkıntılı rüyalar görmek

En kolay yemin kefareti, on fakire uygun bir din kitabı [mesela Hakikat Kitabevi yayınlarından Herkese Lazım Olan İman ve İslam Ahlakı] vermektir. Yeminini bozmadan önce yemin kefareti verilmez. Verilirse sahih olmaz. Bozunca tekrar vermesi lazım olur. Yemin kefaretini geciktirmek günah olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi mesul tutar, hesap sorar.) [Maide 89]

Okudunuz mu?  Tabletten Kur'an okurken Abdest alınmalı mı?

furkan
Ekmek üzerine yemin edemezsin bu yemin sayılmaz. Yemin yalnızca Allah’a ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim üzerine yemin edilebilir. Bunun dışında "annem babam ölsün ki, iki gözüm kör olsun ki, ekmek mushaf çarpsın ki" gibi uydurma yalanlar yemin sayılmaz ve çok yanlış bir laftır. Özellikle "annem, babam ölsün ki" gibi yeminler yemin sayılmadığı gibi anne babanıza beddua eder gibi tehlikelidir. Haşa siz Allah’ı başkasıyla eş tutuyor gibi durursunuz. Tevbe edin bir daha asla yapmayın. Kefaret olarak 200 tl yemin kefareti ödeyin eğer ödeyecek paranız yoksa 3 gün oruç tutun.

Okudunuz mu?  Ken'zül arş duasının faziletini söyler misiniz ?

Ekmek uzerıne yemın etmek günahmıdır, ekmek carpsın, Ekmek

Bu kategoride yer alan Hadis-i Şerif doğru mu ? Ebu Davud Salad kimdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ekmek üzerine yemin etmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.