Anasayfa
22 Ocak 2023, 15:10
sizden4
Abone

Harama hizmet etmek

Harama hizmet etmek

Ad4m
Selamünaleyküm.
Hocam harama hizmet etmek caiz değildir.
Babam sigara içiyor.Arada alkol de içiyor.
Benim babama sigara almam veya alkol içerken ona istediği mezeleri almam caiz midir ?


Yorum: Harama hizmet etmek

Şem’a
Alkol içen babaya helal olan hizmetleri yapabilirsin sadece alkol almazsın, masasına oturamazsın onun dışında "oğlum bana su ver" dediğinde su vermek zorundasın.
Sigara hükmü ihtilaflı olduğu için itaat edebilirsin dini açıdan hoş olmasa da içki gibi değildir.

Okudunuz mu?  Herhangi bir mezhebe tabi olmadan islamı yaşayabilirmiyiz?

Yorum: Harama hizmet etmek

muro
icki haramdır ona yardım atmek meze yapmak haram olmıya bilir ama sende okokuyu cekiyon tamam sana günahdeyil sana bu mezeyi yaptıran baba senin günahınıda alıyo Allah günahlarını af etsın diyelim ben ce taminim

Bu kategoride yer alan Haram lokma yiyenin 40 gün duası kabul olmaz denir, bu cenabetlik içinde geçerli mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Harama hizmet etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.