Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Kaza namazlarını kerahet vaktinde kılmak

Kaza namazlarını kerahet vaktinde kılmak

mertjundullah
ve bu durumu bilmiyordum. Kerahat vaktini duymuştum ama araştırmaya bir türlü yanaşmadım ne zaman araştırmaya kalksam aklımdan çıktı veya bir türlü kendi nefsimde geçiştirildi. Şu an araştırıp kerahat vakitlerinin ne zaman olduğunu öğrendiğimde; ben bu kaza namazlarını genelde hep öğle namazından önceki kerahat vaktinde kılmışım. Şu an baştan kılmaya kalksam hangi namazın olduğunu da bilmiyorum çünkü dünden kalan bir vakit varsa o vakti kılardım bütün vakitler de değildi ara sıra bütün vakitleri kıldım hatırlamıyorum ne yapmalıyım Rabbim kerahat vaktinde kıldığım bu kaza ve nafile namazlarımı kabul eder mi?

Okudunuz mu?  4 mezhep de hakdir neden sadece birini tercih etmemiz gerekiyor yasamimizda?

Yorum: Kaza namazlarını kerahet vaktinde kılmak

Şem’a
Kerahet vakitlerinde nafile kılınmaz ama kaza namazı kılınır ve kılınanlar geçerlidir.
Kaza namazı için bir yasak söz konusu değildir ne zaman kılarsanız geçerlidir bu konuda rahat olun.
Hanefi mezhebine göre kerahet vaktinde kılınmazsa daha iyi olur denmiş ama kılınmasında bir sakınca yoktur makbuldür.
Diğer üç hak mezhebe göre hiç bir sakınca yok.

Okudunuz mu?  Nar patlatmak geleneği

< Namazların kazasında bir arada ve aynı vaktin ardında diye bir şey yoktur. Ne zaman ve hangi namazı kaza edebilirseniz onu kâr kabul edin. Şu kadar ki, kerahet vaktinde kılmasanız daha iyi olur. Üç kerahet vakti vardır:
a- Takvimde yazan güneş doğumu anından itibaren 40 dakika.
b- Öğlen ezanına 40 dakika kala.
c- Akşam ezanına 40 dakika kala.
N. Yıldız Hoca >

Bu kategoride yer alan Vaktim olduğu halde namazlarımı son 10 -20 dakikaya sarkıtıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazlarını kerahet vaktinde kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.