Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

dogus23
Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi? Takip etsek karşılıklı akraba arkadaş vs caiz mi? ki karşı cins bazen fotograf atabiliyor ve sen ister istemez instagramda görebiliyorsun bu caiz mi? Ehli kişilerden cevap bekliyorum Allah razı olsun


Yorum: Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

vel Fecr
caiz değil.


Yorum: Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

dogus23
peki karşıdaki kapalı veya açık olsun fark eder mi? ve caiz olmamasının kanıtı nedir Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Herhangi bir mezhebe tabi olmadan islamı yaşayabilirmiyiz?

Yorum: Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

vel Fecr
< peki karşıdaki kapalı veya açık olsun fark eder mi? ve caiz olmamasının kanıtı nedir Allah razı olsun >
kapalı birine bakarak neyi görüyorsun ? kapalıya bakarak neyi amaçlıyorsun ?

Nur 30: Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

göz zinası haram yani.


dogus23
Bu kadar ön yargılı olmanızın bir önemi yok! yani burada bir soru soruyorum şiddetle cevap veriyorsunuz!

Okudunuz mu?  Tırnağın ucunda siyah nokta gusle mani midir

kapalı birine bakarak bir şeyi gördüğüm yok el yüz helal olduğu halde neden haram olsun ki ? tamam diğerleri saç kol vs var ama kapalıda eden olsun dedim ?


antiflort
dogus23 kardeşim, sanal ortamda da karşı cinse bakmak, onlarla konuşmak/tanışmaya çalışmak amaçlı mesaj göndermek vb. gibi eylemler doğru eylemler değillerdir. Kısacası reel hayatında nasıl davranıyorsan sanal ortamda da aynı şekilde davranmalısın. Yoldan geçen tesettürlü veya tesettürsüz bir bayana gözün çarpınca kafanı çeviriyorsan, sanalda da böyle olmalı.


Kayıtsız Üye
Bayanın yüzüne bakıp incelemekte uygun değil etkilenebilirsin çünkü günaha kadar gider. Evlilik niyeti düşündüğün birisine rahatça sınırlı bir şekilde bakabilirsin sadece. Hem kapalı olsada makyaj vs yapma ihtimali var bu şekilde de bakman caiz değil onu takip ederek hem risk alıyorsun paylaşacağı resimlere bakma konusunda hemde zaruretsiz karşı cinsle muhabbet etmek için zemin oluşturmuş oluyorsun.

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

dogus23
Peki anladım gençler Allah razı olsun


Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Müslüman erkek ve kadınlar birbirlerine nikahları düşse de maruf üzere; cilveleşmeden, haram resimlerini paylaşmadan, harama yol açacak harekette bulunmadan iletişim kurabilirler. Bunun önünde hiçbir islami engel yoktur. Söylediklerim Kur’an’ın sınırları içindedir.

Okudunuz mu?  Baş ağrısı şikayeti sebebiyle 7 kere felak suresi okuması

Ayrıca sosyal medya mü’min bir erkek ve kadının nasıl davrandığının güzel bir fotoğrafıdır. Gavurlar bile işe adam alırken artık sosyal medya ajanları kullanıyorlar. Münafık kendisini bir gizler iki gizler sonunda açık verir.

Aynı şekilde, müslüman hanımlar ile erkekleri bir araya getirecek onları görüştürecek güvenilir evlilik siteleri kurmamız gerekiyor. Maalesef, müslümanlar herşeyde olduğu gibi bu konuda da çok geride kaldılar. Şu anda kurulan evlilik sitelerinde müslüman insanlar da arayış içinde ve maalesef bunlar güvenilir olmadığı gibi sahipleri de İslam Düşmanları.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almak zor geliyor

Müslümanlar evlenirken kadının saçına kadar bakabilirler. Dikkat edin bakabilirler diyorum. Peki kötü niyetliyse bakıp evlenmezse, ya da iyi niyetli ama beğenmedi, ne olacak? Yani evlilik niyeti ile (dikkat edin ameller niyetlere göredir) sosyal medyada veya gerçek hayatta gençlerin bakıp beğenme/beğenmeme hakkı yok mu? Bunu evlilik danışmanı ve yaşı muhtemelen hepinizden büyük bir abiniz olarak söylüyorum.

"Onu gör, çünkü Ensâr`ın gözlerinde bir şey (küçüklük ya da çakırlık) vardır." buyurdular..(Müslim nikâh 12)

"Biriniz bir kadına talip olur da onun hoşuna gidecek ve kendini ona çekecek taraflarına bakma imkânı bulursa baksın." denmiştir.(Ebû Dâvûd, nikâh 19; Hadîsi ayrıca Hâkim, Beyhâki ve A.b. Hanbel`de rivâyet etmişlerdir.)

Okudunuz mu?  İhtilam menimi idrarmı ?

Ebû Hümeyd`den nakledilen Hadîs-i Şerîfte: "Biriniz kadına tâlip olduğunda, evlenme gayesiyle bakmış olduktan sonra ona bakmasında günah yoktur." buyurulmuştur. (Müsned (Tertîbü`1-müsned) XVI/154; Hadîsi ayrıca Bezzâr ve Taberânî de rivâyet etmişlerdir. bk. Heysemî, Mecma`uz-zevâid IV/278)

Allah ve Rasulü’nün helal kıldığı sınırları daraltarak islama hizmet etmiş olmazsınız tam tersi helalin sınırlarını daraltarak daha kötü bir harama sebep olabilirsiniz, vesselam!


antiflort
Ömer Faruk Bey,

Müslüman erkek ve kadınlar birbirlerine nikahları düşse de maruf üzere; cilveleşmeden, haram resimlerini paylaşmadan, harama yol açacak harekette bulunmadan iletişim kurabilirler. Bunun önünde hiçbir islami engel yoktur. demişsiniz.

Okudunuz mu?  Hangi Cemaate Girmeliyim ?

Bunun için evlenmek düşüncesiyle görüşecek olan tarafların yanında mutlaka üçüncü bir şahıs hazır olmalıdır. Aksi halde halvet olarak tabir edilen başbaşa yalnız kalma söz konusu olur ki, bu caiz değildir. denilmiştir.

Bu durumda, sanal ortam üzerinden özel/direk vs. mesajlar ile tanışan, görüşen karşı cins kişiler arasında halvet durumu meydana gelmemekte midir?


Omer Faruk
Sevgili kardeşim naklettiğim hadisleri tekrar gözden geçiriniz, orada çok açık ve net anlatılmıştır. Zaten şu sözlerim de kastımı açıklamıştır: " cilveleşmeden, haram resimlerini paylaşmadan, harama yol açacak harekette bulunmadan iletişim kurabilirler." Dolayısıyla, bu tür bir iletişim HALVET değildir. HALVET cismen bir arada bulunmaktır.

Okudunuz mu?  Çok düşünüyorum ama şu sorunun cevabını bir türlü bulamıyorum yaratan var ama tek olduğunu nasıl anlarız

Kayitsiz uye
Bilgili büyüklerime sesleniyorum mesela üniye geçtik evlenmeyi düşünüyoruz içimizde evlenmek düşüncesi var ama malum kızların hepsi açık bir şekilde vücut hatları belli olan elbiseler falan giyiyorlar vs bizde bakarken ister istemez vücut hatlarına göre hoşnutluğu muzu ona göre ayarlıyoruz birinci sorum buraya kadar yaptığımız yanlış mı diyelim ki evlenme niyetiyle bir kızdan hoşlandık kıza bunu ileteceğiz direkt kıza ben şenle evlenmek istiyorum dememiz lazım mı yoksa önce aramızda ki bağı yavaş yavaş kurmamız lazım tamam bu yolda önce sevgili oluyoruz ama Allah biliyor sonuçta içimizdeki niyet evlenmek ikinci sorum buraya kadar yanlış olan neler mesela kızla sevgili olduk belli bir süre sonra iki tarafta evlenmeye kabul oldu ama evlenmeye yakın bir olay yüzünden vs bir şey yüzünden ayrıldık biz içimizdeki niyete göre kızla evlenmeyi düşünüyorduk Allah’ı kandıramayız sonuçta bu süreçte kızla ister istemez yakınlaşmalar olmuştur el ele tutuşma ve öpme daha ilerisi yok kızla eğer ayrılırsak gene günah olur mu ben kesin evleniriz diye öptüm veya elini tuttum ama sonra ayrıldık buna rağmen yine günah işler miyiz şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  Gafletteyken zaten kafirim diye düşünce geldi

Instagram haram mıdır, instagramda kiz takip etmek çaizmi, Karşı Cins

Bu kategoride yer alan Üşüttüm , Namaz kılmalı mıyım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.