Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Evlilik için eş adayını nasıl tanımalıdır

Evlilik için eş adayını nasıl tanımalıdır

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.Benimde içindenn çıkamadığım evlilikte istişaree etmekten korktuğum bir sorum vardı.Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.Öncelikle her isimde Allah rızası gayesi taşımaya çalışan bir kdinim.Taliplerim geldiğinde evlilik konusunda beklentilerimi,evlilik kriterlerimi söyledikten sonrra,karşıdaki insana hangi sorular sorulmalıdır.onun beklentlerini anlayamıyrsam.Sadecee edepli saygılı ve dini hasasiyeti ön planda olsun diyen adamın bir kaç kriterden yola çıkılarak bir yargıya varılabilirmi.Araştırma boyutları nasıl olmalıdır.Farklı şehirleerde ikamet ediyorsa nasıl bir araştırma boyutuna girilmelidir.Sorulan suallerin cevapları için Allah razı olsun hocalarımdan.

Okudunuz mu?  Çarşaf çıkarmak pardesü giymek caiz mi?

Yorum: Evlilik için eş adayını nasıl tanımalıdır

arifselim
Aleykum selam. Evlilik için bir eş adayını tanımak için o kişiyi bilenler tanıyanlar ile istişare edilmelidir yani araştırılmalıdır. O kişiye sormaktan ziyade çevresinden ve mümkünse bir kaç farklı kişiden sorulmalıdır. Başka şehirde veya aynı şehirde olsun farketmez. Yüz yüze sorulacak özel bir sorudan ziyade onun hakkında araştırma yapmak tavsiye edilmiştir.

Bu kategoride yer alan Adet sonrası kahverengi lekeler gelmekte bu abdest gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik için eş adayını nasıl tanımalıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.