Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
missa
Abone

İkindi namazını kerahat vaktine bırakmak

İkindi namazını kerahat vaktine bırakmak

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm.
İkindi namazını isteyerek kerahat vaktine bırakmak günah mı ? (Yoksa sadece mecbur olduğumuz zamanlarda mı kerahat vaktine bırakılabilir ?)
İkindi namazının farzını kerahat vaktinden önce kılma mecburiyetinde miyiz ?


Yorum: İkindi namazını kerahat vaktine bırakmak

arifselim
Aleykum selam. Farz namazlar vakitlerle belirlenmiş olan ibadetlerdir. İkindi namazının da bitiş vakti güneşin batması iledir. İkindi namazını son vakte kadar geciktirmek mekruhtur. Ancak bir şekilde namazı kılmaya geciken kişi yinede son anda olsa bile kılması gerekir.

Bu kategoride yer alan Dinimize göre biriyle evlenip boşandıktan sonra onunla tekrar evlenmek caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkindi namazını kerahat vaktine bırakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.