Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Kul hakkını ödeyip helallik isteyememek

Kul hakkını ödeyip helallik isteyememek

Kızıl elma
İyi akşamlar dostlar. Ben küçük iken(13 yaşlarımda, yani 2013 de falan), cahilliğimden ötürü mahallemiz’in marketinden dondurma(affedersiniz) çalmış bulundum. Ve o sırada market sahibi görüp, bana kızmış, o günün akşamı ebeveyn’ime anlatmıştı, hatta o sırada da uzaktan bir akrabam duymuştu. Fakat ben yalanın ne(kadar günah) olduğunu bilmediğim için sürekli inkar ettim. Fakat dün aklıma geldi ve o dondurma’nın ücretini, o markete daha önce o miktarda borcum varmış gibi bir bahane bularak ödedim. Helallik istemedim ama. Çünkü bilmiyorum, market sahibi yayar mı, yoksa anlayışla mı karşılar bu durumu. Sizce ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Saçları düzleştirmek caiz mi

Yorum: Kul hakkını ödeyip helallik isteyememek

arifselim
Hayırlı günler. Ergenlik çağına girmeden önce işlenen günahlar yazılmasa bile daha sonra bu tür haklar varsa bunları ödemek uygun olanıdır ödenmelidir. Senin bu şekilde ödemen yeterlidir inşaAllah. Allah dilediği hakları affedebilir ama kul hakkını mutlaka soracağı bildirilmiştir.

Okudunuz mu?  Kleptoman Hastasına Günah Yazılıyor Mu ? ( Mum Hocam Bakar Mısın )

Istismar, Helallik

Bu kategoride yer alan Bir şey çaldım ne yapmam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkını ödeyip helallik isteyememek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.