Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:16
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada ikaz edilmek

Rüyada ikaz edilmek

Kayıtsız Üye
Rüyada Evlatlarınla İkaz Edilmek
Değerli Hocam ALLAHın selami ve bereketi üzerinize olsun, Rüyalarımda genelde bir hatam olacaksa ikaz mahiyetinde rüyada görüyorum Dün gece şöyle bir rüya gördüm;

Ablamla bizim evin balkonunda duruyorduk ablama döndüm ve birazdan biri geleecek iyi izle göreceksin dedim, Seninde bu ikazların bitmiyor dedi. Bahçeye bakarken bir adam göründü biraz yaşlı ve ablama gördün mü bak geldi dedim. Ablam çok şaşırdı bu adam nasıl buraya girdi her yer kapalı dedi.
Adam döndü ve bana baktı. Sen kendini Gusül Abdestlimi sanıyorsun böyle eşini aldatarak iflak olmasın dedi. Gel amca yukarı gel dedim ama birder öyle hızlandı ki duvardan atlayıp gitti. Ablam eniştemi aradı hani kardeşim rüyalarımda ikaz ediyorlar beni diyordu ya inanmıyorduk kendi gözümle gördüm dedi.

Okudunuz mu?  Rüyada İbrahim (a.s) görmek (İmam Nablusi)

Bende o arada ben Gusül Abdetsiz değilim diyordum. Sonra kendimi mezarlıkta gördüm, Eşim karşımda idi toprağa bakıyordum bir kızımı ayrı bir yere diğer kızımı ise ayrı bir yere defnetmişlerdi. Eşime neden böyle defnettiler dedim şurdaki adamlara sor dedi. Adamlara sadece baktım, Eşime döndüm Büyük kızım nerde dedim işte şurda dedi toprağına elimi koydum bağırmaya başladım, Sonra bir ses bana Çok istiyordun işte oldu dedi uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada ifrit görmek

Hocam ben duygusal anlamda başka biriyle görüşüyorum ama zina filan yok ömrüm boyuncada hiç zina yapmadım gitmedim. Fakat bu rüyayı görünce ne yapacağımı şaşırdım dün gece 4de uyandım uyuyamadım evlatlarıma bir şey olur diye korkuyorum.

Yorumlarsanız sevinirim bu arada 2 aydır namazı bıraktım iş nedeniyle. Birde ek not olarak Kişi yaptığı günahlarından dolayı evlatlarıyla veya sevdikleri ile sınanır mı. (RABBİM kimseye Evlat acısı göstermesin)

Okudunuz mu?  Rüyada İğde Ağacı görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada ikaz edilmek

Tohat
Allah’ın selamı ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Rüyanın hayatından kesitler sunması ve açık delil göstermesi elbetteki salih bir rüya ve hayırlı bir yol gösterici olarak kabul edilir. Rüyandaki ikaz mahiyetindeki bu uyarının tabire açık bir yanı yoktur. Çünkü rüyan apaçıktır. Haramdan uzaklaşman ve doğru yolda olman adına gösterilen mesaj niteliğindeki bu rüyanı önemsemeni tavsiye ederiz.
Anne ve babaların işlediği günahlardan çocukların mesul olduğu görüşünde olan alimler vardır. Fakat çocukların başlarına gelen anne ve babadan kaynaklandığını kesinkes olarak doğruladığını söyleyemeyiz. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır elbette.

Bu kategoride yer alan Rüyada intihar eden birini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada ikaz edilmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.