Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum

Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum

ersin34
Selamın Aleyküm ;

Benim problemim eşim ve ailesiyle. Üç yıldır evliyiz ve bundan altı ay önce bir kızımız dünyaya geldi. Fakat doğum olduğu gün benim hayatımın kararmaya başladığı gün oldu. Annemlerden ayrı kendi hanemizi kurmuş çekirdek bir aileyiz. Şöyle ki olaylar şöyle başladı doğum öncesi hanımın annelerini bize çağırdık ki eşim onlarla daha rahat eder diyerek. Doğumun olucağı gün çok güzeldi muhteşem bir duyguydu. Rabbim herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Ve doğum olduğu günün akşamı eşimin annesinin yanında kız kardeşide geldi hastaneye ve kalmak istediler. Bende tamam siz kalın ben annemi bize götürür sabah işe uğramam gerekiyor işim bitince sabah annemi alır gelirim diyerek gece bizim evimize gittik.

Okudunuz mu?  Eşine dübürden yanaşan kişi cennet yüzü görmeyecekmiş ve ömür boyu cünüb gezecekmiş

Çok uzatmayım ikinci gün benim validem eşime göstermek için hemde kızımızın altını değiştirmek için yatağın üzerinde işlemeli bir örtünün üzerinde altını değiştirirken kızımızın eşimin anneme örtüdeki işlemeyi pislik olarak görüp "ne oldu bak görüyormusun diyerek" hiç beklemediğim bir çıkışta bulundu. O anda ben rahatsız olsamda görmezden gelmeyi uygun gördüm. Olayları dahada büyütmemek bu güzel günü bozmamak adına. 2 gün sonra hastaneden çıkış yapıp eve geldik. Eşimin validesi kız kardeşi eşimle ilgilenmek adına bizde kalıyorlardı haklı olarak. Ve ertesi günü annemler bize geldiler tekrar ve bir ara kızımız uyandığında sevmek için eşim ben ve validem girdik. Kızımızı severken validem burun temizleme için olan bir alet almış bunu size aldım çok rahat edersiniz dediğinde eşim biz onu kullanmayacağız diye cevap verince ablamın bebekleri olduğunda hep ondan kullanmışlar rahat etmişler eşime olayı anlatarak söylediğinde hiç hoş olmayan bir üslupla ben size bunu kullanmayacağız dedim. diyerek tepkili bir cevap verince ben eşime biraz üslubuna dikkat edermisin dediğimde anneni bana savunuyorsun gibi bir bana hırçın davranışta bulundu. Ve bende haliyle bu konuyu daha sonra konuşuruz diyerek odadan çıktım. Validem evine gitmek istedi bende geç saat olduğu için gerek yok burada kalırsın yarın işten gelince ben evine bırakırım anne diyerek ikna ettim. Ertesi gün eve geldiğimde validem bir odada eşim ve annesi bebeğin odasındaydı.

Okudunuz mu?  Yılbaşını kutlamak caiz midir?

Neyse eşim validesiyle mutfağa geçerken yemek hazır dedi valideme anne hadi gel yemek yiyelim dedim. Validem benim karnım tok desede onuda yemeğe götürdüm. Eşimin validesi tabaklara çorbaları koyuyordu. eşimin benim tabaklarımızı doldurdu validem tabağını uzattığında görmezden gelip kendi tabağını doldurup oturdu eşimin validesi. Bu çirkin davranışa dayanamayıp yerimden kalkıp annemi evine götürdüm. Validem yolda lağusadır şudur budur üstüne gitme kızın diyerek beni dahada dizginlemeye çalışıp o akşam eve döndüğümde tepki göstermedim. Bir ay kadar kayınvalidem bizde kalıp evine geçti. Bizde bayram nedeniyle kayınpederlerin yanına gittik. ve bir akşam otururken sizinle bir şey konuşmak istiyorum diyerek konuyu herkesi toplayarak açtım. Büyüyen bir aileyiz fakat bu süreçte beni huzursuz eden olaylar oldu. Oda öncelikle anneme karşı yapılan saygısızlıkların tekrar yapılmamasını sizden rica ediyorum. diyerek rahatsızlığımı dile getirdim.

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Ama aldığım tepkiler çok daha can sıkıcı oldu. Eşimin Annem senin annenin hizmetçisimi çıkışınımı dersiniz, babasının sen kim oluyorsun da böyle benimailem hakkında konuşuyorsun tepkisini mi dersiniz. Eşime sen burada kal bir düşün diyerek düşünme fırsatı verdim. Fakat aradan geçen altı aya rağmen düzelen hiçbirşey yok tam tersine ailem beni yönlendiriyormuşcasına algı yaratmak istercesine aileme ve bana saygısızlığın dozunu arttırmaktan kızımı koz olarak kollanmaktan altta kalmıyorlar. Ve ben iyice bu evliliği bitirmeyi düşünüyorum. Ama Rabbimin rızasını kazanamamaktan korkmaktayım. Bana konu ile ilgili dinimize göre bilginiz dahilinde yol göstericek cevap verebilirmisiniz. Şimdiden Rabbim hepinizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Sihir ve büyü hakkında bir sorum var bakar mısınız?

Yorum: Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah sıkıntılarınızı gidersin ve huzurlu bir aile olmayı ihsan eylesin. Maalesef eşler arasında neredeyse hiç bir sorun yokken ailelerin yanlış tavırları sayesinde huzursuzluklar ortaya çıkabiliyor. Eğer mümkünse sen eşine bunu uygun bir dille anlatarak önemli olan ilk önce yuvanızın selameti olduğunu ve yuvanızı kurtarmak için daha sabırlı ve fedakar olunması gerektiğini anlat. Bunun faydası olmazsa sözü dinlenen bir büyüğünüzün araya girmesinin de faydası olabilir inşaAllah. Boşanma daima en son çare olarak düşünülmelidir.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kıza hakkımı helal etmesem?

Yorum: Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum

Kayıtsız Üye
Kardeşim böyle eften, püften olayların karşılığı boşanma olabilirmi,? Bu zamanda sizin anlattığınız olaylar normal ailelerin yaşadığı olaylar, Bu zamanda diyorum, eskiden en azından benim çocukluğumda böyle şeyler söylense anlaşılabilirdi ama şimdi öyle değil, onun için bir hariciyeci gibi denge politikaları kurarak evliliğini götürme yoluna bak bana kalırsa,

Bu kategoride yer alan Namazda sureleri böyle okuyorum doğru mudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.