Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

İçeriğinde bütil eter ve stearil alkol bulunan roll on kullanmak caiz midir ?

İçeriğinde bütil eter ve stearil alkol bulunan roll on kullanmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar.Ben terlemeyi önlemek için her gün bundan kullanıyordum ama içeriğindeki bu maddeler kafamı karıştırdı. Terlememi sadece bu ürün azalttı. Cevabınız için Allah sizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Dua: Allah bize yeter o ne güzel bir dost ne güzel yardımcıdır

Yorum: İçeriğinde bütil eter ve stearil alkol bulunan roll on kullanmak caiz midir ?

arifselim
Hanefi mezhebine göre sarhoş edici özelliğini kaybetmiş ve bu tür ürünlerin içerisinde bulunan alkollü maddelerin vücuda sürülmesi caiz kabul edilmiştir. Aynı şekilde bunlar sürüldüğünde namaza da mani değildir.

Okudunuz mu?  Hamdolsun ve Allaha şükür sözleri nerelerde ve ne zaman kullanılır

Üzüm şarabından yapılmayan ispirto, bira vs. müskirat içilemezse de elbiseye veya bedene sürülmesi de namaza mâni olur diye iddia edilemez. (Hak Dini Kur’ân Dili, II/763.)


stearil alkol

Bu kategoride yer alan Arapça islamın şartları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçeriğinde bütil eter ve stearil alkol bulunan roll on kullanmak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.