Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

En çok peygamber ismi geçen sure hangisidir

En çok peygamber ismi geçen sure hangisidir

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar Kuranda en çok peygamber ismi geçen sure hangisidir bilgi verir misiniz


Yorum: En çok peygamber ismi geçen sure hangisidir

emirhan uysal
Süleyman, Eyyub, Yusuf, Musa ve Harun’u da (hidayete erdirdik). Biz iyilere böyle karşılık veririz. Zekeriya’yı, Yahya’yı, İsa’yı ve İlyas’ı da (hidayete erdirdik). Hepsi de salihlerdendi. İsmail’i, el-Yesa’ı, Yunus’u ve Lut’u da (hidayete erdirdik). Hepsini de âlemlere üstün kıldık." ayeti bu surede geçmektedir.

Okudunuz mu?  İslam dinine göre tırnak nasıl kesilir?

Bu isimlerin gruplandırılarak söylenmesi İslam alimlerinin dikkatini çeker ve buna bir yorum getiriler. İlk grupta saydığı altı peygamber, egemenlik ve hükümdarlık yönünden benzer yönlere sahiptirler. İkinci gruptaki dört peygamber, dünyevi işlerden uzak durmak ve Allah’a yönelmek konusunda ortak özelliklere sahiptirler. Son gruptaki peygamberlerin hepsi büyük imtihanla sınanmışlardır.

Okudunuz mu?  Kuranda geçen ırmak isimleri

En çok Enam suresinde geçer.

Bu kategoride yer alan Kerahat vakti uyumak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En çok peygamber ismi geçen sure hangisidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.