Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa01
Abone

Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir?

Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir?

Kayıtsız Üye
Esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühu…

Sevgili kardeşlerim,
Ben yaklaşık 1 sene evvel olarak bir hadise yaşadım. Bununla ilgili çok sayıda makale okudum ama hiçbirinden aradığım cevabı alamadım. Bu hadiseyle ilgili bir camii hocasına gidip danışmayı planlıyorum lâkin bir de size de danışmak istedim. 🙂

Şimdi ben Esma-ül Hüsna Rabbimizin En Güzel İsimlerinden okuyordum. Daha doğrusu zikir çekiyordum. Ben bunu alışkanlık haline getirmiştim, Elhamdülillah, Her gün Rabbimi zikretmek çok güzel bir nimettir.

Okudunuz mu?  Babaya sadaka verilir mi?

Lâkin ben bir keresinde, geçen sene yatakta yatarken okumaya kalkışmıştım Allah muhafaza bir daha tövbe Yüce Rabbim affetsin. 🙁 Yanlış yapmışım. Okurken öyle bir korku bastı ki kalbimi okumayı yarıda bıraktım göğsüm çok şiddetli bir korkuya kapıldı en sonunda ellerim ayaklarım titremeye başladı. Öyle böyle bir şey değildi artık hastanelik olmuştum yani bunun ne bir panik atakla ne de bir hastalıkla açıklaması olabilir bunun açık açık yatakta iken çektiğim esma zikri ile olduğundan şüphem yok bilhassa bu hadisenin O zikirden geldiğini hissettim. Hastaneden bir şey çıkmadı lâkin gerçekten feci şekilde istemsiz bir korku bastırdı olağanüstü bir haldi bu bunun Ruhani varlıklarla ilişkisi olduğundan da adım gibi eminim. Durmayan geçmeyen bir korku. Şiddetli şekilde korkutulduğumu düşünüyorum, sanırım bu benim için bir uyarı idi.

Okudunuz mu?  Nur ismi kadın ismi mi? Erkek ismi mi?

Bu hadiseden ben 1 ay boyunca kurtulamadım onu da altını çizerek belirtmek isterim. Geceleri uyurken göğsüme bir şey bastırıyor tam uyanıklık ile uyku arası halimde (en hassas olduğum halde) sıçramaya başladım. Etrafımda gölgeler görüyor, sağımdan solumdan gelen uçuşan sinek benzeri cisimler görmeye başlamıştım ki ben bunların Ruhani varlıklarla bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Tabi ilimli irfanlı hocalarımızın ilmi ne der bu konuda ben onları dinliyorum sadece düşüncem bu yönde 🙂

Okudunuz mu?  Burun ameliyatından sonra gusülde buruna su verme konusu

Ben bu olayları 1 ayda atlatabildim. Nasıl bir korkutulma, nasıl bir uyarı ise Yüce Allah Celle Celaluhu hazretlerine sığındım O’na dayandım.

İkinci bir hadisem ise. Gene Esma-ül Hüsna ile alakalı. Gene bu olaya benzer fakat bu sefer tam tersi Şifalı bir hadise gerçekleşti.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin tavsiye ettiği kız çocuğu isimleri

Hocam şimdi ben az zulüm çekmedim, insanların elinden çok büyük zulümlere maruz kaldım. Büyük ağıtlar yaktım. Büyük acılar çektim. Bende elbette kendime bir derman aramakla yükümlüyüm.

Rabbime sığınmak için dua okuyorum çok dua ediyorum. Zikir çekiyorum. İkinci hadisem ilk hadiseden bir kaç ay sonra gerçekleşti. Ben gene bir Esma zikrediyordum. El Hayy ismini zikrediyordum. Okurken öyle içten okuyordum ki derinlere dalmıştım… Öyle içten ki…

Okudunuz mu?  Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

Sonra beni birden bir şey yukarıya kaldırdı, bir anda beynime kafama vücuduma bir şey oldu tüm vücudum bir anda dinçleşti zihinleşti vücuduma bir enerji aktarımı oldu sanki.. Tıbbi bir hadiseydi bu. Beynimin damarları açıldı bir anda etrafı daha iyi görmeye başladım sesleri daha iyi işitmeye başladım takatim bir anda yerine geldim. Tıbbın açıklayamayacağı ama Tıbbi nitelikte olağanüstü bir hal yaşadım 2. defa. Bu sefer ki neyse ki kötü sonuçlanmadı Elhamdülillah.

Okudunuz mu?  Zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm" ifadesi ayet veye kutsi hadis olup olmadığını öğrenmek

Ben bu şifa hadisesinden sonra hiç eskisi gibi olmadım. Gün geçtikçe vücudum güçlenmeye kuvvetlenmeye başladı. Şu an bile tesiri üzerimde yani o kadar diyorum. Nasıl böyle bir şey olabilir? Dinimizde böyle olaylar olabiliyor mu?

Bu yaşadığım nedir? Bu yaşadıklarım "Hadim" denilen varlıklar tarafından mı gerçekleştirildi? Ya da bu olaylar nasıl gerçekleşti? Hocalarım bunların detaylı açıklamasını ve nelere dikkat etmem gerektiğini detaylıca yazabilirseniz çok çok sevindirirsiniz şu Allah’ın aciz kulunu 🙂

Okudunuz mu?  Akika kurbanı ne zaman kesilir 3 çocuk için bir kurban eksilir mi?

Allah’ın izniyle Hacc’a gidebilirsem Hacc’da duacınız olmak isterim İNŞAALLAH. 🙂


Yorum: Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir?

arifselim
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berekatühu… Bir müslümanın önceliği öncelikle gerekli olan tüm temel bilgileri sağlam bir şekilde öğrenmesidir. Daha sonra tüm farzları yerine getirmek, helal ile haramlara dikkat etmek, sünnetleri yerine getirmeye çalışmak, kuranı kerim okumak olmalıdır. Esmaül hüsnadan insana Allah’ın izniyle hiç bir zarar gelmez. Yaşadığın olayları yüz yüze bilgili bir insana danışarak anlamaya çalışman uygun olur. Bir alim yada sana yakın bir müftülüğe giderek danış ve bilgi almanı tavsiye ederiz.

Okudunuz mu?  Sünnete 50 tane örnek

esmaül hüsna ruhani

Bu kategoride yer alan Vesvese ile dalga geçmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Esmaların hadimi var mıdır? Hadim nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.