Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa03
Abone

Tek elle yemek yerken, diğer elle bir şey içmek

Tek elle yemek yerken, diğer elle bir şey içmek

Kayıtsız Üye
Bildiğimiz gibi Türk’ler çok çay içiyor 🙂 Ben dahil. Örnek veriyorum simit yerken, simiti sağ elimizle iştirip, sol elimizle de çay içersek günah olur mu? Biliyorum biraz değişik bir soru ama sadece ben değil bunu milyonlarca insan yapıyor ve en azından bazılarının aklına da bu soru gelmiştir

Okudunuz mu?  Kadın kocasının her istediğini yapmalı yapmazsa günah olur mu?

Yorum: Tek elle yemek yerken, diğer elle bir şey içmek

arifselim
İki el ile yenen yiyecekleri yerken sağ ve sol eli kullanmakta sakınca yoktur. Ama tek elle yenen tüm yiyecekler mutlaka sağ eli ile ağza götürülmelidir. Nitekim çay ve simitte buna dahildir ve hem çayı içmek hemde simidi yemek sağ el ile olmalıdır.

Bu kategoride yer alan Dinimizde hafızlık nedir bir insan neden hafız olmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tek elle yemek yerken, diğer elle bir şey içmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.