Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum

Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum

Şeref
Arkadaşlar ben felsefe dersindeydim. Ve varlık felsefesi konusu üzerine tartışıyorduk
birden bir öğrencim hocam sizce tanrı var mıdır Yok mudur? dedi. Bende birkaç saniye ne desem acaba dedim ve o zaman birden bilmiyorum demiştim. Konuyla uygunluğu açısından öyle dedim. Sonra konu devamında araştırın sorgulayın kafir olmazsınız demiştim. Konu devam etti anlatmaya devam ettim Stephen hawkingten bahsetmiştim işte kanıtlayamadığını söyledim. Çünkü bu inançsal bir şey deney ve gözlem yapamazsınız diye düşündüğümden bu sözü kullandım. Konu da zaten deney ve gözlemle kanıtlanabilenler ve kanıtlanamayanlardı. Deney ve gözlemle metafiziği kanıtlayamazsınız vs konu bu, o yüzden öyle dedim aslında. Asıl amacım kimseden etkilenmeden kendi akılları yoluyla inançlı biri olmaları aslında. Şimdi olsa başka şekilde açıklardım. Şahsen bir anda böyle bir soru beklemiyordum. Ama hiçbir zaman bilinçli bir şekilde reddetmedim. Kendimi inançlı bir insan olarak bilirim hep inanırım yani orucumu tutarım dua ederim. Bir anda böyle bir korku hissettim. Bu söz aslında farklı bir bakış açısıyla konuyu tartışabilmek adına çıkmış bir söz oldu. Ama şuan korkuyorum acaba çok yanlış bir şey mi yaptım diye. Anlatmak istediğim bambaşka bir şeydi aslında.
Şuan da yemin kefaretim için oruç tutuyorum ama kabul oluyor mudur? diye endişeleniyorum. Tekrar tutmam gerekir mi?Bilmiyorum demekle dinden çıkmış mıyımdır çok korkuyorum takıntı yapan kafaya takıp uyuyamayan da bir insanım kaç günüdür düşünmekten çok yoruldum ve aşırı korkuyorum. Dinsel okb(takıntı) rahatsızlığım var sanırım, din konularında çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Cünup olduğumuz nasıl anlaşılır ?

Yorum: Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum

emirhan uysal
Kardeşim aniden ve şaşkın halde dediysen bir mahsuru yoktur.Ancak biliyorsun ki din oruç ve dua değil namazı ve iyi amelleri de kapsar.Bunun dışında bir daha oruç tutmana gerek yoktur.Çünkü bir yanlışlık sonucu dalgınlıkla söylemişsin.Fakat bunun dışında arada felsefe dersi de olsa ara Allahın varlığını sorduklarında Stephen H. kadar Allahı da anlatabilmelisin.Tabii ki bu ders dışında olabilir.Çünkü okulda ki amacın felsefe anlatmak fakat böyle sorularda, vardır demeli ve anlatıp ispatlamalısın.Elbette Allahın varlığı deneyle ispatlanamaz.Ancak gözlem yapılarak Allah’a ulaşılır dünyada ki amacımız da budur 🙂

Okudunuz mu?  Gurre (diyeti) nedir, ne zaman verilir, kim verir ve kime verilir?

Yorum: Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum

vel Fecr
varlık ile tartışmanız zaten sizi oraya götürmüş.
bir müslüman varlığın neyini tartışabilir ki ?
Kuranı kerimde bir çok ayette Allah teala yarattıklarından zaten bahsetmekte.

Kamer 49 ; "Şüphesiz biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık." ders bitti bu kadar.

Okudunuz mu?  Şükür ile ilgili hadisler

Yorum: Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum

Kayıtsız Üye
Yorumlar için teşekkürler ama bu bir dersti aslında konu gereği bu şekilde oldu. Yani demek istediğim hala aynı korku içindeyim. Bunu kalben inanarak söylemediğim için bir mahsuru yok değil mi?


vel Fecr
< Yorumlar için teşekkürler ama bu bir dersti aslında konu gereği bu şekilde oldu. Yani demek istediğim hala aynı korku içindeyim. Bunu kalben inanarak söylemediğim için bir mahsuru yok değil mi? >
Kişi yeri gelir kendi kalbinden bile emin olamaz. kalpleri bilen Allah tealadır. siz tevbenizi edin, kabul buyuracak Allah tealadır.

Okudunuz mu?  Bir varlık tarafından rahatsız ediliyorum

Kayıtsız Üye
Ben internette ayetleri komik okuyan çocuk başlıklı bir videoya denk geldim izledim ve güldüm.Küçük bir çocuk ayetleri baya yanlış okuyordu yani amacım asla ayetlerle dalga geçmek değildi (zaten kimsenin böyle bir şeye haddi olamaz) Çocuğun okuyuş şekli ve tavırları komik geldi. Bu arada okuyanlara da videoyu izlememelerini tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Babam ile kavga ettik hakkını haram etti

felsefe

Bu kategoride yer alan İbni hacer heytemi kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkmış olmaktan korkuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.