Anasayfa
24 Ocak 2024, 5:03
missa0
Abone

Çene altının açık olması namaz bozulur mu

Çene altının açık olması namaz bozulur mu

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ,
Namazda Çene altının biraz açık olması kadınlarda namazı bozar mı?Yani kemiklerin olduğu yerden sonra biraz açık bir yer olursa? Bir uzvun dörtte birinden az olunca bozmaz diye biliyorum ama çene altından boyun yani hepsi bir uzuv mu sayılıyor?

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili kısa hadisler

Yorum: Çene altının açık olması namaz bozulur mu

arifselim
Aleykum selam. Kadınlarda normalde başörtüsünü takarken çenelerinin altından örtmeleri gerekir. Yani namazda da durum aynıdır ve çenenin hemen altından itibaren örtülmelidir. Çenenin altından itibaren olan kısım boyundur ve dörtte birinden daha az olan kısım açılırsa hanefilere göre namaz bozulmaz.

Bu kategoride yer alan Miladi Takvim, Hicri Takvim ve Rumi Takvim Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çene altının açık olması namaz bozulur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.