Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Korku ve kötü düşünceler

Korku ve kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar. Ben 26 yaşında bir kadınım. 11 haftalık da hamileyim. Hayatim boyunca hep panik ve endişeli bir insan oldum. Eşim askere gitti yani bedelli askerlik. 21 gün. Istanbulda. Bense ağrıdayım. Son zamanlarda eşimi kaybetme korkusu yaşıyorum. Sürekli başına bir sey gelecekmis gibi geliyor ve ağlıyorum surekli. Sakin kalamıyorum. Hormonlar da elbette etkili ama ben bunu sık sım yaşıyorum gebe olmadan oncede annemi vs kaybetmekten korkardım mesela. Eşim aradığında her cumlesinden anlam çıkarıyorum artık. Acaba öleceğini hissetti de öyle dedi neden helallik istedi vs diye. Mesela Istanbula ilk gittiginde bir daha ben donmeyecem hakkini helal et dedi dedim neden oyle dedin burada hava çok güzel ya dedi güldü. Aklımdan bunu atamıyorum neden oyle dedi diye. Bu tür düşüncelerden ve korkulardan nasıl kurtuluruz? Psikiyatriye gidemem çünkü hamileyim ilaç kullanamam…

Okudunuz mu?  Bir dilek için yedi Yasin-i serif okumak istiyorum her mubinde tekrar başa dönmek gerekiyormu?

Yorum: Korku ve kötü düşünceler

emirhan uysal
Esselamu aleyküm güzel kardeşim.İçiniz dertle dolu olabilir.Allahın yazdığından başka bir şey başınıza gelmez size en güzel hattı söyleyeceğim

En güzel hat duadır.Aradıkça konuşun konuştukça rahatlayın.Üstelik bedava 🙂
İlaç da duadır kardeşim.Siz Allah’a yalvarır da dua ederseniz.Size en güzelini verecektir emin olun.O ileriyide geriyi de görendir 🙂

Okudunuz mu?  Allah Cezanı versin ne demek?

Yorum: Korku ve kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Böyle endişeli biri olmanızın sebebi geçmişte travmatik bir olay yaşamış ya da duymuş olmanız olabilir. Ya da çok fazla haber izlediniz, hep kötü haberler gördünüz, onlardan etkilenmiş olabilirsiniz. Bunun en iyi ilacı etrafınızı pozitif insanlarla çevirmek, negatif haberlerden uzak durmak, karamsar mesajlar içeren şeyleri izlememek ve okumamaktır. Dikkatinizi olumlu şekilde dağıtacak şeyler yapın bol bol. Ağaçlara, gökyüzüne bakın, internetten sevimli kedi videoları izleyin, hayatınızdaki güzel şeylerin listesini çıkarın vs.

Okudunuz mu?  Protez tırnak abdest geçirir mi

Yorum: Korku ve kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim eşim kalp hastası malulen emekli oldu. Bende bir korku oluştu eşim ölürse ben ne yaparım diye. Sakin böyle düşünme. Eşim ölmedi ama bir sene sonra beni aldatıp çekip gitti. Her şeyi Allah bilir. Bu korkularınız için nas felak süresini okuyun. Hamilelikte hormanal düzenden dolayı ölüyor. İçinize vesvese getirmeyin. Dua edin.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye kaç günde okunmalıdır ve regli iken okunabilir mi?

Kayıtsız Üye
S.a eğer insan bilseydi zorlukların mükafatını hayatı boyunca hep sıkıntı çekmek isterdi. Evvela şunu bilmeni isterim, insan sevdiklerine karşı daha hassas olur ve onların üzerlerine titrer, bu insanın yapısı gereği olan bir huy, ama meselenin özüne inmek gerek, yani şuanda sevdiklerini sen seçmedin, onlar sana Cenabı Allah’ın birer emanetti, cenabı Allah kuran-ı azimüşşan da belirttiği gibi evlatlarınız elleriniz mallarınız birer imtahan olarak verirdi dönüşünüz yalnız banadır, diye belirtmiştir. Yani istesekte istemesekte başımıza bu tür olaylar gelecek, o yüzden temsimiyet çok önemli, Ve kalbine gelen şey şeytanın vesvesesidir, birinin ne zaman öleceğini yalnız Allah bilir. Şeytandan gelen her kötü düşüncede Rabbimize daha çok sığınmamız gerek, çünkü insanın koruyucu melekleri vardır. Bu kuran ile sabittir. En önemlisi bir şey olacak ise olur yani kadere teslimiyet eğer kaderinde bir şey varsa Zaten olur, bir hafta sonradan aç kalacam diye şimdiden bir haftalık yemek yemek nasıl ki akla uygun değilse başıma acaba bu gelecek böylemi olacak gibi şeyleri düşünmekte akla ve mantığa terstir. Rabbim şifa versin maddi ve manevi bütün hastalıklarımıza.

Bu kategoride yer alan Otuz üç kere SübhanAllah, otuz üç kere Elhamdülillah, otuz üç kere Allahü Ekber demenin sevabı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korku ve kötü düşünceler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.