Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:05
Sahabe
Yönetici

Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

furkan
Soru: Hz. Hamza Hangi Savaşta Şehid Edilmiştir?


Cevap: Peygamber efendimiz (s.a.v)’in amcası Hz.Hamza, Peygamberimizin İslam’ı yayarken gördüğü zulümlerden sonra Müslüman olmuş ve o zaman zulüm gören Müslümanların gücü artmıştır. Hz.Hamza o kadar güçlüdür ki bazı insanlar onun tek başına aylarca dönmeden bıçaksız bir şekilde aslanı elleriyle öldürdüğünü söyler.

Okudunuz mu?  Öldükten Sonra Diriltilen Şehit Hz. Nevfel

Hz. Hamza, Müslüman olduktan sonra Peygamber’imizin yanında savaşlara katılmıştır. Hz. Hamza en son katıldığı Uhud savaşında "Vahşi" isimli kölenin fırlattığı mızrak yüzünden şehit olmuştur.

Gerek Hz.Hamza’nın şehit olduğunu görünce morali bozulan Müslümanlar gerekse okçular tepesindeki okçuların emirlere itaatsizliği sonucu bu savaşı Müşrikler kazanmıştır.

Okudunuz mu?  Cennetle müjdelenen ilk ama sahabi Abdullah İbni Ümmü mektum

Yorum: Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

vel Fecr
Vahşi isimli kölenin sonradan müslüman olduğunu ve Hz. Vahşi olarak anıldığınıda belirtmek hoş olacaktır.
Rasulullah sav vefatından sonra yalancı peygamberler çıkmış ve Hz.Vahşi bunlardan birini öldürmüş ve demiştir ki " müslüman olmadan önce, insanların en hayırlısını, müslüman olduktan sonrada insanların en şerlisini öldürdüm."

Okudunuz mu?  Sahabenin Peygamber Aşkı

Yorum: Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

seyit gazi
rasulullah sav, türlü teknolojik gelişmelerle bugün yaşayanlar ve bugüne kadar yaşamış olanlar dahil, dünyada hayatı en iyi bilinen kimsedir. rasulullah sav zamanında hemen çoğu olay tüm detaylarıyla gelmiştir ancak benim bildiğim kadarıyla ilginçtir; okçular tepesini terkeden hiçkimsenin ismi hiçbir yerde geçmemiştir. mekkede türlü zulümlere uğrayan, bedir ve nice gazvelere katılan, türlü fedakarlıkda bulunan ve türlü mücadelelerde sadakatları tescillenen sahabelere, ömürlerinin sonlarında ümitvar oldukları amelleri sorulduğunda: biz bizi ilgilendirmeyen işlerden uzak durduk ve birbirimize karşı bir kin beslemedik, cevabını vermişlerdir. daha sonrasında fitne zamanlarında dahi, birbirlerine muhalif olup karşı karşıya geldiklerinde dahi; hiçbir sahabenin ağzından bir diğerinin aleyhine bir söz duymamışsınızdır ve sonrasındaki bozuk itikadlara ve fırkalara sapan bir sahabe de olmamıştır. Allah onlardan razı olsun.

Okudunuz mu?  Nesibe (Ümmü Umâre) (r. anhâ) Hayatı

Yorum: Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür?

Mustafa
Ayneyn, okçular tepesine katılan tüm insanların isimlerini ibni sad ‘tabakat'(kitabüt tabakatil kebir) kitabının 4. Cildi muhacir ve ensardan uhuda katkılanlar alt başlıklı kitabında bulabilirsiniz. İslam alimleri bu isimleri tek tek çıkarıp teşhir etmemişler ama merak edenler bakabilir. Bedir 3. Cilt uhud 4. Cilt hendek 5. Ciltte mevcuttur. tüm aileleri ve çetelesiyle birlikte herkesin soy sopu her şeyi kayıtlıdır.

Okudunuz mu?  SÜHEYB-İ RUMİ --Allah yolunda malını mülkünü terkeden sahâbî

seyit gazi
teşekkür ederim, peki okçular tepesini terk edenlerin isimleri zikredilmiş mi ? yoksa okcular tepesine katılan sahabelerin mi isimleri zikredilmiş. sonuçda tepeyi terketmeyenleri de olduğu için; okçular tepesine katılanlar bildirilmiş olsa bile neticesinde herhangi biri için fulan fulan okcular tepesini terketmiş denemeyecektir. yani yüz kişi katılmışsa ve on kişi terketmemişse dahi bu durumda, içlerinden birisi için bu kimse tepeyi terketmişti denemeyecektir.

Okudunuz mu?  Ehl-i sünnet Alimlerinin Muaviye (ra) Görüşleri

hz hamza

Bu kategoride yer alan Sahabe İsimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Hamza Hangi Savaşta Ölmüştür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.