Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Ailem kredi çekmemi istiyor

Ailem kredi çekmemi istiyor

zeze
Selamün aleyküm. Bu yaşıma kadar çok sıkıntı çektim işe girdim memur oldum elhamdülillah. Maasimdan en fazla kendime aldığım iki yüz TL oluyor. Gerisini aileme veriyorum. Malimiz yok, maasimiz zor yetiyor. Kalabalık bir aileyiz. Ailem beni özel okulda okuttu. Şimdi de benden araba almak için kredi cekmemi istiyorlar. Çekmek istemiyorum. Bu sefer de beni okuttuklari için çekmek zorundaymisim gibi hissettiriyorlar. Onlara bu borcummuş gibi. Arkadaşlar o kadar zor durumdayım ki. Sinirlerim çok bozuk, araba ihtiyacimiz ama bu şekilde günah olduğunu biliyorum. Lütfen bana yardım edin.


Yorum: Ailem kredi çekmemi istiyor

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim.Faiz yemektense ağaç kabuğu yemek daha iyidir.


Yorum: Ailem kredi çekmemi istiyor

Wasp’
Aleyküm selam.Allah yardımcın olsun.Allah sıkıntısı olan tüm din kardeşlerime yardımcı olsun.Öyle yap böyle yap faiz yeme faiz ödeme veya günah demeyeceğim zaten çok bir bilgimde yok olsa da paylaşabilsem. Allah’a içten bir şekilde dua etmeni ve çaresizliğini O bildiği halde seninde dil ve gönül ile söylemeni önerebilirim.Arabaya ihtiyacımızda var demişsin haram konusunu kendine iyice bir danış ve ailenle bir konuş istişare edin,zira araba gerekli olabileceği gibi götürüsü ile de sizi sıkıntıya sokabilir.Daha sonrada istihare namazına başvurabilirsin elbet bir çıkar yol vardır.Buradaki paylaşımları dikkate almalısın ama en doğru cevap gelene kadar sen kalkıp işe koyulmalı ve Allah’a biran önce yönelmelisin.

Okudunuz mu?  Hafız Mehmet Bilir Kimdir?

Yorum: Ailem kredi çekmemi istiyor

vel Fecr
@Wasp’ kardeşim. öncelikle faizin haram olduğu ayetler ile sabittir. hadislerde mevcuttur. kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz.
ayrıca haram bir meselede istihare namazıda nedir ? mesele başlı başına haramın içinde.

@zeze sakın olaki riba illetine bulaşmayın. sonra tevbe etseniz bile içinizde hep bir aman çekmeseydim diyeceksiniz. hatta amellerinizde namazlarınızda bile şeytan size diyecekki. sen faize bulaştın, senin namazın olur mu ? Allah seni affeder mi vs vs. en başında zaten haramdır. sakın ailene kulak asma. sakın paranı faize bulaştırma. aileden biri kredi çekip sana ödetmek istese bile buna razı olma. bu sadece kendini kandırmadır. Allah teala sana verdiği lütufleri geri alır. sakın böyle bir şey yapma.

Okudunuz mu?  Kuddurü duası hakkında bilgi istiyorum yardım edermisiniz

Faiz yiyenler, şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların, ‘Alım satım da tıpkı faiz gibidir.’ demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım satımı helal, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah’a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. (Bakara, 2/275)

Okudunuz mu?  Mezheplerin ortaya çıkış nedenleri

furkan
Anne ve babanın sözü şeriata yani Allah’ın kitabı, peygamberin hadislerine karşı geliyorsa kesinlikle uyulmamalıdır. Faiz Kur’an-ı Kerimdeki ayetlerle ve Peygamber efendimiz s.a.v’in hadisleri ile haram olduğu sabittir. Peygamber efendimiz s.a.v veda hutbesinde faiz ile ilgili şu sözünü hatırlayınız:

"Ashabım!
Kimin yanında bir emanet varsa onu sahibine versin! Faizin her çeşidi kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Lakin borcunuzun aslını vermeniz gerekir. Ne zulmediniz, ne de zulme uğrayınız. Allah’ın emriyle faizcilik artık yasaktır. Cahiliyeden kalma bu çirkin adetin her türlüsü ayağımın altındadır. İlk kaldırdığım faiz de Abdülmüttalib’in oğlu (amcam) Abbas’ın faizidir."


Wasp’
Vel Fecr kardeşim uyarman için sağol ancak neyin ne olduğunu bende bilmekteyim az çok en azından faiz konusunda.Ama bana kalırsa net şekilde kestirip atıyorsunuz soruyu soran arkadaşta biliyor ve bunu yapmak istemiyorum ama zor durumdayım diyor ne olursa olsun zina olunca insan öldürüncede günah haram olmuyor mu hepsinde Allah a sığınıp çare aranmıyor mu, arkadaşa günah hayır iş bitmiştir hadis şöyledir demek yerine Allah a sığın ve dua et bununla alakalı namaz kıl demek kötü bir şey mi.Ben veya sen nereden bilebilirsin bu kişinin kılacağı bir istihare namazında veya iki rekat namazından sonra gönlüne doğacağı hissi.Sen haram olduğunu biliyorsunda Allah kulunun zor durumda olduğunu bilmiyor mu.Duayı et namazı kılda Allah ım ben çekiyorum krediyi ailemin ihtiyacı var haberin olsun günah yazma desin demedim tövbe haşa.Ben yorumumun arkasındayım ne olursa olsun kardeş sen git ve Rabb ine danış, bakarsın danışırsın sana farklı bir kapı açılır belki araç ihtiyacınız ortadan kalkar belki istekler değişir kim bilebilir.

Okudunuz mu?  Cenabet İken Camide Namaz Kılmak

zeze
Arkadaşlar çok caresizim. Neden diye sorarsaniz, bu yaşıma kadar her gün aynı şeyin hayaliyle yaşadım Allah’ım lütfen bir iş ver insanlara yardım edeyim hep iyilik yapayım dedim. İşe girdim gireli maaşımin içinden aldigim bir yol param. Bunun üstüne ne birikim yapabiliyorum ne başka bir şey. Çok sıkıntı cektik diye aileme hiçbir şey söyleyemiyorum araba kredisi için bana sormuyorlar bile arabayi bulucaklarmis bende gidip cekecekmisim. Hiçbir hayalimi gerceklestiremedim, doğru düzgün Allah’a kul olamadim. Bir kere rahat uyuyamadim. Her halime sukrettim ama günah isledigim her şey için kendimden nefret ediyorum. Ölsem bundan iyi.

Okudunuz mu?  Yıkanırken Hapşırıyorum Geğiriyorum Gusül Abdestim kabul oldumu ?

vel Fecr
çekme ne yaparlarsa yapsınlar.


fth123
Faize bulaşmak en hafif tabirle ebeveynle ilişkiye girmek kadar aşağılık ağır bir günahtır.


fth123
Bul memur bir eş hicret et. Öyle kafir anne-babadan hayır gelmez.

Rahatlıkla kafir diyorum çünkü kredi çekmekten çekinmeyende iman olmaz. İman yoksa İslam’da olmaz.

Okudunuz mu?  Küçükken zina yapmak

zeze
evlenip kurtulmak istiyorum ama bir birikimim yok olamiyorda. İş ailede bitiyor arkadaşlar babaniz namaz kılıyor anneniz oruç tutuyorsa bu hayatta adam oluyorsunuz yoksa benim gibi surunursunuz


emirhan uysal
Allah her mümine akıl vermiştir.Hz.İbrahim a.s ın babası putlara tapardı oysa ki o Allah’a inanarak Peygamber oldu.Aile hiç bir zaman fazla bir etken olmaz.Önemli olan ne olursa olsun Allah’a ulaşabilmektedir.


vel Fecr
< Bul memur bir eş hicret et. Öyle kafir anne-babadan hayır gelmez.

Rahatlıkla kafir diyorum çünkü kredi çekmekten çekinmeyende iman olmaz. İman yoksa İslam’da olmaz. >
kredi çekenin kafir olduğuna deliliniz nedir. müslüman ribaya bulaşamaz mı ? bulaşsın manasında demiyorum. haram bir mesele olduğu ortada. ama buna deliliniz nedir ?


hasan ölmez
< Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, selâm! der (geçer)ler. (furkan 63)

Okudunuz mu?  Vesvese ile ilgili sıkıntı çekiyorum...

Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (tevbe23)

Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim. (lokman 15) >
Selam kardeşlerim.

Furkan 63 dediği gibi selam de geç. Tevbe süresi küfrü imana tercih ediyorlarsa onları dost bilene edinme der. Anne baba bu durumda itaat edilmez ama dünyada iyi geçinilir.

Allah ve rasulu daima bizlere itidal yolunu emremiştir.

Şimdi seni annen ve baban harama iletiyorlar. Hatta emri vaki ediyorlar. Sana bilene sormuyorlar. Kredi almak istiyorsumuşun bilene demiyorlar. Almış gibi kabul ediyorlar.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde banyoda fazla kalma ??

Senin üzerine düşen arabayı buldularmı. O arabayı annen ve baban ile almaya gitmendir. Adam dicek para getirdinmi. Senin vericen cevap hayır. Annen baban biz buluruz parayı elvetteki dicekler. Sende diceksin ki. Ben kredi almam başka çaresi varsa bulun çaresini gıdım o yoldan. Elvetteki bulamicaklar başka çaresini.

Onlar aklın siraca kurnazlık yapıp seni haberin olmadan çaresiz bir duruma getirip seni günaha ileticekler. Kırma onları. Günahın kapısına kadar gel, hiçbirşey bilmiyormuş gibi. O günah kapısının önünde durunca ben bu kapıyı Allahın izniyle açmam de. ve geri dön. Israrla geri dön. Israrla geri dön. Israrla geri dön.

Çünki Allah cc buyuruyor

< Hiçbir günahkâr başka bir günahkârin yükünü yüklenmez. Günah yükü ağır olan kimse, (bir başkasını), günahını yüklenmeye çağırırsa, ondan hiçbir şey yüklenilmez, çağırdığı kimse yakını da olsa. Sen ancak, görmedikleri hâlde Rablerinden için için korkanları ve namaz kılanları uyarırsın. Kim arınırsa ancak kendisi için arınmış olur. Dönüş ancak Allah’adır. (fatir 18) >
Eğer Allah’a itaat etmezde annene babana itaat edersen bilki sırk koşmuş olursun.

Okudunuz mu?  Günahlardan Kurtulamıyorum

Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın? (furkan 43)

Kendi nefsini ilahlaştırmış olan birine Allahın emrilerini üstün tutup ona itaat ediyorsun özaman.

Selam


zeze
Bu mali ben hiç kullanmasam getirisinden bir kuruş almasam ve faiz oranını zamanla bağışlasam ben bunun günahından kurtulabilir miyim : (


cece11
Kardeşim sen milletin kalbinin içini bilemezsin nerden duydunda kafir olduklarını böyle anında söylüyorsun, büyük günah’da olsa dinden çıkarmaz tövbe et birine kafir demek karşıdaki kafir değilse sözün kendine döner ve kul hakkına girdin.
Zeze sende bence ailen ile konuş faize bulaşmak istemediğini Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  İdrar Yaparken Yapışkan Sıvı.

zeze
Bildiğiniz tek şey ailenle konuş demek Allah’ın yasak ettiğini yaptırmaya çalışan bir aile ile nasıl konusacagim ? Laf anlatamiyorum ağlaya ağlaya hasatim çıktı sizden yardım istiyorum tek bildiğiniz ailenle konuş demek


vel Fecr
çekmiyorum de bitti. bu kadar yorumda yapma yaptırma. ne mızmızlanıyorsun bu kadar ?

Bu kategoride yer alan Mevlana neden dönüyormuş, çok merak ettim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem kredi çekmemi istiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.