Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
missa0
Abone

Sana taş atana sen gül at hadis mi

Sana taş atana sen gül at hadis mi

Kayıtsız Üye
Merhabalar sana taş atana sen gül at peygamber efendimizin sözü müdür? Kimin sözü?


Yorum: Sana taş atana sen gül at hadis mi

arifselim
Merhaba. Böyle bir sözün hadis kaynaklarında olduğuna rastlayamadık. Ama bu sözün mevlananın bir söz olarak geçmektedir. Bu söz mecazi anlamda güzel sözlerdendir. Esas olan ise kuranı kerimde de buyrulduğu gibi kişiye kötülük geleceği zaman bu kötülüğü en güzel şekilde engellemesi ve ahlakı ile karşısındakine ders vermesidir. Bu konuda geçen bir ayette şöyle buyrulur:

Okudunuz mu?  Allahümme ya Mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike

İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki candan bir dost olur. (Fussilet 41/34)


sana taş atana sen gül at hadis mi, sana taş atana sen gül at, sana tas atana sen gül at slzleri

Bu kategoride yer alan İzinsiz ses kaydı dinlemek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sana taş atana sen gül at hadis mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.