Anasayfa
3 Ocak 2024, 13:19
Sohbet
Yönetici

Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir

Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir

Kayıtsız Üye
Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin altın İpek takması veya evlenmesi caizmidir


Yorum: Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir

ACİLSERVİS
Günlerdir soruyorsun ama soru sorma şeklin yanlış. Cinsiyet değiştirmek ne zaman caiz oldu ki diğer sorunlara geçelim. Bir kere temel yanlış. Üzerine ne inşa edersen et oda yanlış olur.

Okudunuz mu?  Türkiye'de domuz üretimindeki tehlike

Yorum: Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir

Omer Faruk
Güzel kardeşim Allah günahını bağışlasın, büyük günahlardan birini işlemişsin. Cinsiyetini organ ameliyatı ile değiştirsen de İslam’a göre erkek hükmündesin. Dolayısıyla özelde erkekler için ne haramsa senin için de haramdır. Rabbim taksiratını affetsin. Buraya soru sorduğuna göre müslümansın. Daha fazla kötülüğe bulaşmadan ve yol açmadan mümkünse çevreni ve yerini değiştirerek yeniden Allah’ın seni yarattığı şekilde hayatını tamamla. Hayat kısa ve bu tür zevklerin aldatıcılığı uzun sürmez.

Okudunuz mu?  Çocuklar arasında ayırım yapmanın doğurduğu sonuçlar

Selametle kal, Rabbim doğru yolu lütfetsin hepimize, Amin.


Yorum: Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir

Kayıtsız Üye
Ama diyanet transeksüel kadın hükmündedir diyor kadınların uyması gereken kurallara uymak zorundadır diyor bunu nasıl açıklayacaksınız

Ancak diyanet transeksüel kadın hükmündedir diyor bunu nasıl açıklayacaksın

Okudunuz mu?  Etüt Nedir? Etüdün anlamı nedir?

Omer Faruk
Diyanet soruya göre cevap verir, ben de arkadaşın sorusuna (evlilik ve ipek ile ilgili sormuştu) göre cevap verdim. Diyanetin verdiği fetva şudur:

Eğer bir erkek kadın kılığına girmiş, (yalnız kılığına girmemiş hormon haplarıyla ve cerrahi müdahalelerle tamamen kadın görünümüş kazanmışsa) kadınlar gibi ilgi çekeceğinden dolayı tesettüre girmesi farzdır. Bu anlamda kadın muamelesi görür. Burada amaç diğer erkekleri korumak, trans bireyin de fuhuşa düşmesini engellemektir.

Okudunuz mu?  Abdest neden su ile alınır?

Ancak mesele evlilik meselesi olunca trans birey ile normal erkek veya kadın evlenemez. Trans evliliği de haramdır. Peki bunun çözümü nedir? Bu fıtrattan sapmadır, müslüman psikologlar tarafından tedavi edilmelidir. Gayrimüslim psikologlar bunun bir seçim olduğunu söylüyorlar. Bize göre ise bu bir seçim değil sapmadır.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed (s.a.v.) saat kaçta vefat etti ?

hüküm ALLAHIN
Gerçekten çok tuhaf ya cinsiyet değiştirmek caizmiki evlenmek caiz olsun.


transla evlenmek

Bu kategoride yer alan 8 yaşında ölen kızım.. onun ruhu şimdi nerede ruhu evde gezer ve bizi görürmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.