Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Yalan söylemek zorunda kalmak

Yalan söylemek zorunda kalmak

isl
Namaz Kıldım Diye Yalan Söylemenin Hükmü Nedir?
Bazen cenabetlik yüzünden kıldım diye yalan söylemek durumunda kalıyorum. Normalde 5 vakit kılmaya çalışan bir insanım. Son zamanlarda çok yaşamaya başladım bunu. Tövbe ediyorum ama yine yine yine. Allah affetsin. Önerileriniz ve soruma cevap?

Okudunuz mu?  Öbür tarafta cinsellik: cennette vaad edilen huri erkekler ve kadınlar için ne yapar ne işe yarar?

Yorum: Yalan söylemek zorunda kalmak

arifselim
Yalan her şekilde yalandır ve söylemek haramdır. bir namaz vakti geçirecek kadar Cünüp kalmak ayrıca bir günahtır. Bu şekilde yalan söylemekle iki günah işlemiş olursun. Asıl utanılması ve sakınılması gereken kişi Rabbimiz olan Allah’tır. Tövbe istiğfar et ve bir daha bu günahları işleme.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde sünnet olan abdest almadan güsülden sonra namaz kılınır mı?

Zorla soylettirilen yalan

Bu kategoride yer alan Arkadaşımla arkadaşlığı bitirdim helallik alarak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan söylemek zorunda kalmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.