Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
missa
Abone

Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak

Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler. Sabah namazına 8 dakika kala uyandım. Hemen abdest alıp farzını kıldım. Selam verip saate baktığımda tam güneş vakti olmuştu. Yani güneş vakti takvimde 7:52 olarak gösteriyor. Selam verip saate baktığımda da 7:52 olmuştu. Namazımı kaza etmem gerekiyor mu?

Okudunuz mu?  Abdest alırken dudakta sakız

Yorum: Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak

furkan
"Kim güneş batmadan önce ikindiden bir rekata yetişirse, (ikindi namazına) yetişmiş olur. Kim de güneş doğmadan önce sabah (namazından bir rekata yetişirse (sabaha) yetişmiş sayılır." (Buhârî, Mevâkît, 28; Müslim, Mesâcid, 165)

Hadis-i Şerif’e göre eğer ilk rekata kadar vakit içerisinde kılmışsan ibadetin olmuştur.

Okudunuz mu?  Kayınvalidem beni istemiyor beni sevmiyor

Yorum: Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak

vel Fecr
< Hayırlı günler. Sabah namazına 8 dakika kala uyandım. Hemen abdest alıp farzını kıldım. Selam verip saate baktığımda tam güneş vakti olmuştu. Yani güneş vakti takvimde 7:52 olarak gösteriyor. Selam verip saate baktığımda da 7:52 olmuştu. Namazımı kaza etmem gerekiyor mu? >
Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  İslam dininde kardeşliğin önemi hakkında yazılar

Yorum: Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak

ACİLSERVİS
Takvimdeki güneş ile güneşin batışı farklılık gösterebilir aynı durum takvimdeki akşam vakti ile güneşin batışı arasında 55-6 dakika fark çıkabilir. Dikkate alınması gereken güneşin doğuşu ve batışıdır.

Bu kategoride yer alan Kaf harfine gaf demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah namazını güneşin doğmasına yakın kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.