Anasayfa
13 Haziran 2021, 11:14

Evlilik kararı

Evlilik kararı

keret
Sayın Yetkiller,
Biraz detaylı anlatacağım,İçinde bulunduğum durumu anlatabilmek için.Lütfen,okuyunuz..
Önemli bir karar aşamasında çok zor durumdayım.Ben,hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı genelde muhafazakar olan ufak bir kasabada yaşıyorum.Bir oğlum var 27 yasında.Yaklaşık 3 seneden beri bir kızı seviyor.Bundan yaklaşık 2 sene önce bana evlenmek istediğini söyledi.Ben bunun bu kızla beraber olduğunu tahmin ediyordum ama bir şey demiyordum.O zamanlar o kızla ilgili iyi şeyler duymuyordum.Fakat duymazlıktan geliyordum,yanlış bir şey yapmayayım diye.Çünkü karşımdaki bir kız çocuğu,günaha girmek istenedim.Sadece oğlum da duyar birşeyler ve bırakır diye düşündüm.Çünkü,bu kızdan öncede birkaç kişiyle görüşmeleri olmuş,olumsuz birşeyler duyup,bırakmıştı.Oğlum çok duygusal bir yapıya sahiptir.Ben de muhafazakar bir yapıya sahibim ama böyle bu konularda çok sert değilimdir.Netice de geleceği Allah bilir.Kaderinde ne varsa onu yaşayacaktır,yaşayacağız.
Oğlum bana 2 sene önce konuyu açtığımda, Oğlum 3-4 gün bana müsaade et,ben araştırayım.sonra tekrar konuşuruz.Bu araştırmamdan olumsuz şeyler çıkarsa benim kararımı kabul edermisin ? dedim. O da bana Tamam baba kabul ederim dedi.Ama iyi şeyler duymayacağımı da hissediyordum.
Çok samimi benim tanıdığım beni seven 7-8 kişiye sordum.Bu kişilerin hiç biri iyi şeyler söylemedi.Oğlumu ve kzi tanıyan bazı gençlere de sordum.Akabinde eşimde birkaç kişiye sordu,eşimin arkadaşları da olumsuz şeyler söylediler.Eşimle beraber çok ama çok üzüldük.Bu arada daha başka araştırmalarda yaptım.Hiç ama hiç iyi şeyler duymadım.Ama yinede kesin hükümlü olmak istemiyordum.Netice de karşımdaki bir kız çocuğu,onun da geleceği var.Bir yandan da diyorum,duman olmayan yerde baca tütmez diye.Tam bir çıkmaza girdim.Hatta tanıdığım 2 imam arkadaşıma sordum.Onlar da duydukların doğru ise yol yakınken ayrılmaları uygun olur dediler.
Daha sonra oğlumu karşıma aldım.Duyduklarımla beraber,çok olumlu,duygusal,samimi bir şekilde tüm detayları ile birlikte durumu anlattım ve bu kızla evlenmeni istemiyoruz.dedim.O da Tamam baba dedi.Hatta o gün kızın yanına gitti söyledi ve bana dönüp tekrar,bu iş bitti dedi.
Fakat bunlar birbirlerini hiç bırakmadılar.Defalarca konuştum,anlattım,Amcaları, dayıları,yakınları da anlattı.Hiç itiraz etmiyor ,tamam diyor.Ama geçiştiriyor.Yani kaçak güreşiyor.Beni de kırmak istemiyor.Hatta bir gün ablamlarımla,yeğenlerimle beraber,kalabalık bir aile ortamında, en büyük ablam iyi niyetle konuyu açtı açtı.Oğlanı evlendir artık diye.Ben de biraz yüksek bir sesle olmaz dedim.Epeyce tartıştık.Ama onlar benim bildiklerimi bilmiyorlardı.Ben de bazı şeyleri anlattım.Akabinde yeğenlerimden biri o kızı tanıyan birini aradı, Onlarda da olumsuz şeyler duyunca,bana hak verdiler ve bu ortam da oğlum da vardı.
Şunu çok iyi biliyorum,oğlum beni de kırmak istemiyor.Onun da kafası çok karışık.Kızdan da vazgeçemiyor.Çok duygusal,karşı tarafa bu iş olmayacak diyemiyor.Net bir karar veremiyor.
Yaklaşık 6 ay önce konuştuğumuzda,sorduğum bir soru karşısında; Baba,İnşAllah birini bulur gider,ben de rahatlarım demişti.
Bu sizlere anlattıklarım, yaşadıklarımın yarısı bile değil.Yaklaşık 3 seneden beri kafam allak bullak.Yanlış bir şey yapıp günaha girmek, vebal almak istemiyorum.Netice de geleceği yalnız Allah bilir.Kaderlerinde evlilik varsa buna engel olamayız.
Ayrıca,kızla ilgili kimsenin hatta eşimin dahi bilmediği hiç hoş olmayan bir olaya şahit oldum.Beni en çok engelleyen olaylardan en önemlisi bu diyebilirim.Bu sırrım benimle mezara kadar gidecek.Bunu kimseye söylemedim ve söyleyemem.
En nihayetinde,2 gün önce bütün bu yaşananlardan sonra, oğlum bana bu kızla kesinlikle evlenmek istediğini bir kez daha söyledi.Bütün bu yaşananlardan sonra yine de evlenmek istiyormusun dedim.Ben herşeye razıyım dedi.Ben de tekrar tekrar yaşayabileceği şeyleri anlattım,biraz daha düşün son kararını ver dedim.Şunu da söyledim ,Eğer herşeye rağmen bu evlilik olursa ben ister istemez bazı şeylerden soğurum,soğuk davranırım.ayaklarım geri geri gider dedim.Biliyorum baba dedi.
Oğlumun benim bu işe karşı gelişlerimden dolayı, yanlış bir şey yapmasından da korkuyorum.Çünkü çok duygusal.

Okudunuz mu?  Taif yolculuğu ile ilgili sorular ve cevapları

( Kızla kendim görüşsem,kızım bu iş olmayacak,ailemiz ve yakınlarımız bu beraberliğe onay vermiyor desem.) Olur mu acaba?

Sayın Yetkililer ; Lütfen beni bu konuda aydınlatın.yardımcı olun.Nasıl bir karar vereyim? Zor durumdayım.
Çalışmalarınızda Başarılar .


Yorum: Evlilik kararı

fth123
Bu süreçte zorbalık yapmayıp ince eleyip sık dokuyarak ilerlediğiniz için Allah razı olsun. Allah sabrınızın ve emeklerinizin karşılığını versin.

Okudunuz mu?  İç sese günah yazılır mı ?

Oğlunuz hayır diyemeyen bir çocuk ve muhtemelen kız bu açığı kullanmayı çok iyi öğrenmiş. En iyisi ikisinide bir araya alıp yapıcı bir konuşmayla bu işi sonlandırmaktır diye düşünüyorum. Allahualem. Büyüklerimizinde önerileri olacaktır.


evlilik için karar veremiyorum, Evlilik

Bu kategoride yer alan Kayınımın yanında başı açık oturabilir miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik kararı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.