Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalı mıyım ?

Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalı mıyım ?

alonsof1
Selamunaleykum dostlar. Ben üniversite 2.sınıfta okuyan bir kardeşinizim. 22 yaşımdayım. Ve evet bu yaşıma kadar ne lisede ve nede şu zamana kadar üniversite dahil kız arkadaşım olmadı.

Dışarda hep görüyorum benden küçüklerin kız arkadaşları var beraber işlerini yapıyorlar geziyorlar vs…
Yani bende istiyorum yanımda benim gibi olan bana yardımcı olmasını istediğim birbirimize yardımcı olacağımız bir arkadaş ama yok olmadı.

Okudunuz mu?  Kaderi muallak ne demektir?

Ve ben karekter olarak şuan ki kızlara göre değilim belki bu yüzden. Yani çok kafelere olsun dışarı olsun çıkmıyorum, alkol kullanmıyorum sigara yok dövme yok. Belki bu yüzden bir kız arkadaşım yok.

Bilmiyorum. Keşke olsa ama bir kız arkadaşım yok olmadı. Şimdi yanlış anlaşılmasın kötü niyetim yok inşaAllah olmazda. Sadece dost olarak istiyorum ve belki ilerde ciddi anlamda.

Okudunuz mu?  Haram ve şüpheli olan liste var mı?

Şuan sosyal medya hesabım yok ne Facebook ne Twitter ne Instagram hiçbir şey yok. Ve bu yüzden de olabilir mi ? Sosyal medya açmalımıyım ? Sırf kız arkadaş bulmak için ? Yoksa hiç sevmiyorum sosyal medya kullanmayı.


Yorum: Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalımıyım ?

Kayıtsız Üye
Ben de23 yaşındayım. Hiç sevgili işlerine bulaşmadım. Bence günümüz toplumunu örnek alma. Çünkü Allah’ın sınırlarını haddi ile aşmış bir toplum. Doğru olan sensin. Onların çokluğu seni yıldırmasın. Senin yanlış olduğunu sana hissettirmesin. Sosyal medyadan konuştuğun bir kız hakkında şunu düşün; sosyal medyada seninle konuşuyorsa senden önce de birçok kişi ile konuşmuştur. Bence evlilik işlerinş haram yollardan arama.

Okudunuz mu?  Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Yorum: Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalımıyım ?

HamzaT33
Hiçbir kötü alışkanlığın yok ve saçma sapan şeylerle vakit gecirmiyorsun ne güzel işte
Sırf kız arkadaş bulmak için baska yollara başvurursan benliğini kaybedebilirsin kendin gibi olmaya devam et
Rabbim inşAllah karşına ahlaklı ve senin gibi bir eş çıkartır

Okudunuz mu?  Hayvanımı ahirette görebilecekmiyim

Yorum: Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalımıyım ?

alonsof1
Hocam inşaAllah çok teşekkür ederim. Evet biliyorum çok önemli bir konuya değindiniz. Evet ve artık benliğimi kaybetmeye geldim. Kızlar ne severse onu yapmaya başladım spor koşu vs… Ve bu durumdan memnun değildim. Evet ya artık dediğiniz gibi kendim olmalıyım.
Allah razı olsun. Çok teşekkürler

Okudunuz mu?  Masonların yaptığı şeyleri izlemek oynamak dinlemek günah mı ?

Wasp’
Kimse için kendini har vurup harman savurmamalısın. Önce sensin başkası değil. Yanımda olsun dediğin insanlar yanında olupta hayatını mahvedeceğine bırak olmasınlar,ders çalışmak için çokça vaktin var anladığım kadarıyla,derslerine yoğunlaş kardeşim kızlar bir yere kaçmıyor,Allah karşına kendin gibisini çıkarır inşAllah vakti gelince.Spor ve koşu gibi aktiviteleride kendin için ihmal etme ve sosyalleşmeye çalış.Bu sosyalleşme telefon uygulamalarıyla olmuyor,kullanmadığın için seni tebrik ederim.

Okudunuz mu?  İddaa oynuyorum ibadetlerim Kabul olurmu?

alonsof1
Hocam aynen öyle ya çok çok haklısınız. Diyecek bir şey yok. Aynen öyle yapmalıyım size ve diğer hocalarıma çok çok teşekkür ederim. Şuan çok rahatladım. Çok doğru söylüyorsunuz benim hatam aceleci davramdım. En iyisi kendimiz olmak.


Kayıtsız Üye
Kardeşim önce İslami evlilik ve tanışma nasıl olur onu bir öğren, senin bu sevgili dediğin olay, haramdır, waspın diğer konularda da yorumlarını görüyorum, dini bilgi yerine tavsiye veriyor gibi,
bak kardeşim, sabır denen bir şey olsun, şuan bulacağın Bir kız ile büyük ihtimalle üniversite bitene kadar nikah kıyamayacaksın hatta askerlik iş Bulma falan desek daha çok var. Şimdi bırak bu işleri o yüzden milletin de her yaptığına özenme, hesabını onlarla vermeyeceksin, onlar da yaptı demek kurtarmayacak.

Bu kategoride yer alan Evlenirken tövbe etmiş olsak bile öncesinde işlediğimiz günahları karşı tarafa söylemek zorundamıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalı mıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.