Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

Zekter
Sayıları yuvarlamak mesela 0.47 yerine 0.5 demek yalan hükmü olarak mı geçer ticari kasıt falan yok normal konuşmada muhabbette ve aynı şekilde saatleri yuvarlama da aslında 15 geçmiyor ama kolay olsun diye 15 geçiyor demek 13 geçiyorsa falan bu caiz midir yoksa mekruh mu?

Okudunuz mu?  4 adet dini sorum olacak arkadaşlar...

Yorum: Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı

arifselim
Bu şekilde izah etmekte bir sakınca yoktur ve yalan sayılmaz.. Ancak istisnai durumlarda örneğin; alışverişte ve özel izah edilmesi gereken hallerde tam bir şekilde izah edilmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Bizler dışında kaç tane alem vardır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saati en yakın sayıya yuvarlayarak söylemek sayılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.