Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar

Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar

mertjundullah
Selamun aleyküm kardeşlerim. Önceki hafta üniversitede derste bir kızın kitabı yoktu ve yanındaki sıra boş olduğu ve yardım etmek için yanına geçtim. Bu olaydan önceki gün de kızın karşısında oturuyordum kız beni süzse de ben fazla bakmamıştım, ama içimden bir beğeni olmuştu. Lakin ben onunla kitabımı ortak kullanıp ders işleyince, konular gitgide bireyselleşmeye ve amacından sapmaya başladı. Ben kendime ne kadar "yalnızca ders dışında konuşacaksın Mert!" diye şartlandırsam da gelişen olaylara engel olamadım (karşılıklı şakalar derin bakışmalar vs.) kısacası ben de bu olayın bir nevi müsebbibi oldum diyebilirim. Sonrasında öğle arası oldu ve ben bu haramdan kurtulmak için öğle arasından derse girerken onu uyarmaya niyet ettim. Derse girdik hoca daha gelmemişti ve bu kız bana hikaye okumayı sever misin diye konu açıp geldi yerine (yanıma) oturdu. Ben de ona ‘Bak zaruri ihtiyaç olmadıkça konuşmayalım tamam mı?’ dedim ve o başta şaşırsa da sonrasında hemen toparlanıp ‘Tamam’ dedi ve o gün konuşmadık. Çıkarken montumu giyerken bana öyle bir bakışı var ki ben onunla gözgöze gelmesemde karşımda durduğu için bana bakışını unutamıyorum. Belki de yanlış anladı, kırıldı, ama olsun dedim ilk gün, ama içimde ona karşı bir şeyler olsa da onu reddettim. O günün akşamı Allah’ın ayetlerine yeniden yöneldiğim için ağladım. Gafillerden olduğumu anladım, tefekkür ettim. Şu son iki gündür ise onun karşısında oturuyorum ve karşılıklı olarak Allah’ın haram kıldığı bakışmalar yaşıyoruz. Ben iki gündür Allah’a tövbe edip Allah’ım yarına yapmayacağım diye şartlansam da içimdeki hislerin ve şeytanın dürtüsü sonucunda haramdan sakınmaya çalıştığım gözlerimi ondan alamıyorum, yanına başka bir erkek gelip konuşmaya çalıştığında da onu çok kıskanıyorum. Ben nasıl bir yol izlemeliyim, tek seferlik bir görüşme yapsam ve içimdekileri ona döksem ve sonrasında bu iş hayra varmayacaksa birbirimizin geçtiği yollardan dahi geçmesek. Çok perişanım şu son 2 gündür kardeşlerim, nedir bana göstereceğiniz beni ferahlatacak yol lütfen söyleyin, Selametle.

Okudunuz mu?  Kuran da hangi harfler ölümü ve yaşami anımsatır

Yorum: Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar

vel Fecr
ve aleykum selam.

islam bu konu ile alakalı çizgileri çizmiş bize diyecek bir şey düşmez.

bizden fetva beklemiyorsun inş.

evleneceksen ona bir şey diyemeyiz.


Yorum: Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar

mertjundullah
Efendim zaten "bu iş hayra varmayacaksa" derken evlilik görüşmesini kast’etmiştim ama kız hocayla sınıfta kendisini tanıtmasında hayaller var hocam yabancı ülkede okumak vs. gibi diyordu. Bu sözlerine baktığımda ise evlilik görüşmesi yapmalı mıyım ondan da çekiniyorum nasıl bir yol izlemeliyim onu sormuştum, Saygılarımla

Okudunuz mu?  Gençlikte işlenen günahlardan endişe durmak

Yorum: Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar

vel Fecr
ilerde evlilik düşünüp, flört yapmanızda haram değil mi zaten ?
benim kastettiğim yakın bir evlilik.
ben size ne kadar bunlar geçici dünya hevesleri desemde, idrak edemiyeceksiniz.
fıtrat işte imtihan üzere, erkeğinde en büyük imtihanlarından biri kadın.
işiniz zor, inş nefsinizin tamahkarlığına dur diyebilirsiniz ki felaha erenlerden olasınız.


mertjundullah
İnşaAllah.. Flört yapmayı isteseydim o gün onunla konuşmaya devam ederdim.. Ben de zaten yakın bir evlilik istiyorum bunu ailem de biliyor ve bana bu konuda karşı da çıkıyorlar, onlarla da bu konuda büyük tartışmalar yaşadık lakin benim şu son 1.5 haftada yaşadıklarım beni harama sürüklüyor ve erken evlenmeyi söyleyeceğimde ise kendisinin vereceği tepkiden çekiniyorum, bunu açıklamak istemiştim. Sizler de dua edin efendim, Saygılarımla.

Okudunuz mu?  Geçmişte yaptığım hatalar

emirhan uysal
Bende böyle bir durumdayım açıkçası.Biz birbirimizi seven iki insanız.Evlenmemize çok var.İkimiz de biliyoruz ki haram.Konuştuğumuz zaman Allahtan oluyor evlilikle alakalı oluyor.Ben yapamadığım şeyi sana söyliyeyim kardeşim.3 kişi onun ailesinden biri de gelebilir.Oturup konuşun tanışın ve evlenin.


Kayıtsız Üye
Bu kız dine yakın mı? Dini bir yaşantısı mı var? Bakışlarından anlaşılacağı üzere hayata hiç de din penceresinden bakmıyor. O yüzden sen bu kız ile evlensen de evlilikte çok çatışma yaşarsın. Nefsini ve duygularını değil aklını, mantığını kullan. Kıza karşı zaafın olmasın. Bu bir zayflıktır. Unutma senin Allah’a kendini ispat edicek bir hayatın var. Onu iyi kullan. Umarım kızdan vazgeçmen gerektiğini anladıysan bu kızadan nasıl korunursun onu anlatıcam. Sen bakışlarınla cevap verdiğin için o da bu bakışları arttırmaya devam ediyor. O baksa bile sen bakmayacaksın. Kızın seni göremeyeceği bir yere oturacaksın. Senin de onu görmeyeceğin. Anladığım kadarı ile üni öğrencisisin. Seninle bir kere daha konuşmuştum buradan. Neyse konuyu sonuca bağlayayım, eğer kız seni iyice bakışları ile taciz ediyorsa ve sen de buna karşı koyamıyorsan al kızı karşına konuş: benim hayatım din temelli. Ona göre yaşıyorum. Benim inandığım dininde bu yaptıklarım yanlış. Bu beni zor duruma sokuyor. Seninle de yalnız kalmam uygun değil. Lütfen bir daha bu konuşmayalım diyeceksin. Fakat seninle dine bakışı aynı ise evlilik konusunu o zaman açacaksın. Hemen evliliğe girme. Kızın görüşlerini öğren. Neticede evlilik düşünüyorsun. Kızın her görüşünü bilmen lazım. Tekrar söylüyorum. Duygularını bir kenara bırak. Bak burada bir sürü kocasını aldatan, zina eden kadınlar mesaj atıyor. Duygularını öne çıkarark karar verirsen ilerde onların aldattığı erkeklerden biri olabilirsin. Ama olaya mantıkla yaklaşırsan belki başta acı çekersin fakat sonra başına bela gelmez.
Ha bir de şu var tabi. Bunu ben de yaşıyorum. Kızlar ile konuşan biri değilsen(konuşuyormuşsun da neyse) kızlara karşı hassasiyetin biraz fazla olur. Etkilenmen kolay olur. O yüzden bu işi kökünden kesmen lazım. Allah yanında olsun.

Okudunuz mu?  Sigara ve tütün ürünlerini satmak caiz midir?

mertjundullah
Amin Allah bizi yolundan ayırmasın şunu belirteyim ki Ben kızlarla üniversiteye başladıktan beri konuşan birisi değilim. Hoca kıza kitabı olmadığını sorunca mecburen yanında ben vardım ve iyilik olsun diye yanına geçtim ve olaylar gelişti harama düştüm. Neyse, iki gün önce kızı karşıma aldım konuştum bana baktığını söyledim. Benim de bunun haram olduğunu bildiğim halde buna karşı koyamayıp kendisine baktığımı söyledim. Kendisine bu işi ya neticelendirelim ya da birbirimizin adım attığı yollardan dahi geçmeyelim dedim ve adım attığı yollar derken bakışmayı mı kastediyorsun dedi. Ben ise evet ve her konuda dedim. Neticelendirelim derken ne demek istedin diye benden öğrenmek istedi ben ise flörtün haram olduğunu söyledim ondan sonraki aşama nedir diye sorup nikah kelimesini ona söylettim. Kendisi bence üniversite eğitiminin daha ön planda olduğu kanısında. Ayaküstü ilim mi evlilik mi? Evlilik Allah’ın haram kıldığı zinaya düşmemek için hele ki şu haram ortamda farza yaklaşan bir emir vaziyetine geldiğini kendisine anlattım. Cevap veremedi ve ayak üstü kısa bir fetva verdim. Zaten başlarda konuşmanın kısa sürmesini ister gibi hemen gitmek istedi. Ben ise daha anlatamadığım için kolundan tuttum Yani haramları biliyor ama bakma vs riayet etmiyor.. Öğle arasının bitimine yaklaşıyordu ve sonunda cevap vermedi bende cevabın ne düşünecek misin yoksa deyince "Tabi ki düşünücem" deyip sınıfa girdi. Şu son 2 günün ilki sınfta normalde evlilik konusu falan geçince bana bakıyordu uzun uzun ve gülümsüyordu. Ama dün yine bakışmalarımız oldu ama sonlara doğru biraz azalttı. Bugün de ben hiç bakmadım desem yeridir. Ne yapacağım daha ne kadar düşünecek ne zaman fikrini sormalıyım? İçimde umutsuzluğa düşmeyeyim desem de bazen vesvese geliyor. Ve 2 gün istiareye yattım, bir sonuç alamadım. Ne yapmalıyım ne olur yardım edin, mümin kardeşlerim..

Okudunuz mu?  Darül Harp ülkelerinden faiz almak caiz midir ?

Wasp’
Seni anlıyorum.Dinine bağlı kalmaya çalışan bir kardeşimizsin.Kısa ve net olarak söylüyorum ki özellikle üniversite hayatında bu işler bu şekilde zor ve imkansıza yakın.Kimsenin kendi geliri yok kimsenin askerliği yapılmış değil %95 i bununla bugün evlenirim neticesinde değil. 4 yıl ailenin gönderdiği gelir sayesinde 5 sen koyarsın 5 ben koyarım geçinir gideriz hayatımıza renk katarız boşta kalmayız düşüncesi.Bu durum seni fazlasıyla üzecek gibi duruyor, hoşlantı ve beğeninin seni girdap gibi içine çektiğini sende biliyorsun.Beğenmek ve beğenilmek güzel şey. İnşAllah vakti gelince en doğru kişiyle yolun kesişir bugün 5 sen 5 o koyamasada sevgiyle dolu bir evliliğiniz olur.Derslerinden düşmeden tekrardan okul hayatına yoğunlaşırsan daha hayırlısı olur gibi. Artık üzülmeyi düşünmeyi bırakmalısın.Gözüyle süzene değil gözünden düşecek bir damla yaşa yanıp tutuşan biri denk geldiğinde evlilik konusunu gündeme getirebilirsin.Allah yar ve yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  İmanı yenilemek

mertjundullah
Haklısınız ama artık maalesef teklifimi yaptım ve 2 gündür cevabını bekliyorum. Şimdi yazıp cevabını söylemesini isteyeyim mi, yoksa pazartesi mi konuşayım, ilk görüşmemizde yanına bir gözcü al öyle gel dedim istemedi, tek başımıza koridorda yani yine açık bir yerde konuştuk. Bu sefer de şahit getireceğini sanmıyorum. Evet belki geç kaldım belki de acele edip evhamlı davranıyorum ama telefondan yazsam olur mu?

Okudunuz mu?  İstilacı Balık öldürmek Günah Mı

Kayıtsız Üye
Kardeşim cevap çok ortada. Kız evlilikten kaçıyor. Çünkü onun umrunda değil. İş ciddileşince bakışını da azaltmış. Evlenseniz bile ileride şu sıkıntıları yaşarsın. Kendi hayatımdan örnek vereyim. Aslında tam karşılığı olmayacak ama bağlantı kurabilirsin. Ben de senin gibi ailesinden dini açıdan farklı bir insanım. Ailem için pek önemli değil yani kültürel. Mesela bir yere çıkıcaz tam o sırada ikindi okunuyor. Diyorum ikindiyi kılmam lazım. Onlar bana kaza edersin diyor. Sonra bunun farz olduğunu söyledikten sonra iyi kıl biz bekliyoruz diyorlar. Fakat bu sürekli yaşanmaya başlayınca sıkıntılar çıkmaya başlıyor. Ev geriliyor. Demek istediğim sen kızla evlenirsen evlilikten sonrası işte böyle olacak. Hayatınız uyuşmayacak ve daha çok sıkıntı çekmeye başlıyacaksın. Fiziksel tatmininden bile zevk alamayacak hale gelebilirsin. O yüzden bu işi kafandan silmelisin. Bir şekilde sınıfta o kızı göremeyeceğin bir yere otur ve konuşma. Eğer sana gelip derse neden konuşmuyorsun filan diye, ikiniz uyuşamayacağını, gözlemlerinin bunu gösterdiğini ve bir daha seninle konuşmamasını söyleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Cuma namazını kılmaya hazırlanırken tertip sahibi sayılan bir kimse sabah namazını kılmadığını hatır

mertjundullah
Allah razı olsun beni hayattan örneklerle aydınlatıyorsunuz. Zaten derste kitabıma baktığında yaşanalardan sonra onu uyarmıştım ihtiyaç olmadıkça konuşmayalım diye ve yalnızca nikah görüşmesinde konuştuk, onun dışında da hiç konuşmuyoruz. Dün gece mülk suresi 14. Ayeti okuyup, uyuyana kadar Ya Latif Ya Habir zikrettim. Bir nevi istiare imiş ve rüyamda ise; sınıfımda bu kızla bizim sınıftan kıskandığım birisiyle zina ettiğini ve sonra tam ben de bu zinaya dahil olacakken uyandığımı gördüm ve kalbim karamsarlaştı. Bu rüyanın tabiri var mıdır?

Okudunuz mu?  Yurt dışında faizle ev satın almak

mertjundullah
Bununla ilgili isthiareye yattım 7 gün boyunca ilk gün konuyla ilgili rüya gördüm ama içimde olumlu veya olumsuz bir duygu oluşmadı 2. Gün kızı sınıf arkadaşımla zina edecekken gördüm tam bende bulaşıyordum ki rüyadan içimde karamsarlikla uyandım. Ama ruyanın tabiri olumluydu. 3. Gun bir sey gormedim 4. gun ise kızla gezdiğimizi ve güzelce konuşup anlaştığımızi gördüm içim sevinçli bir şekilde uyandım. 5. Gün yine olumlu rüya gördüm. 6. Gün ise karamsar rüya gördun 7. Gun ise bir şey göremedim sizce bu rüyalardan ne anlam çıkarmalıyım.

Bu kategoride yer alan Şeytana meleklerin başı yada meleklerden daha üstündü demek insanı dinden çıkarır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.