Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Dini kitap önerisi

Dini kitap önerisi

HamzaT33
Iyi günler
Faydalı olucak ve dinimizi daha iyi bilmemiz için önereceğiniz kitaplar varmıdır
Risale i nur gibi vs.


Yorum: Dini kitap önerisi

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Dinimizin en yetkin ve en güzel kaynağı Kur’andır. Yazılan bütün kitaplar yalnızca bu kaynağı anlamak için yazılmıştır. Her müslümanın bütün diğer kitapları okumadan bu kitabı okumaları gerekir.

Okudunuz mu?  Arkadan konuşana hakkını helal etmemek

Sana basit bir tavsiyem var. Günde 1 saatini ilme ayır, kısa surelerden başlayarak geriye doğru (inzal sırası da olabilir) Kur’an’dan mealini, tefsirden de açıklamasını oku. Bir de bunu paylaşacak mutlaka bir dost edin. Meal olarak diyanet, tefsir olarak da diyaneti tavsiye edebilirim. Her ikisi de Online mevcuttur. Namazlarının en az bir vaktini camide kıl. İnsanları dinlerken mutlaka Kur’an’a danışacağını, Rasulullah’a danışacağını söyle. Seni birşeye ikna etmeye çalışanlara DELİL sor. Açık ayet ve sahih sünnet sunmadıkça ikna olma. Her hadis kitabından sunulan hadis sahih olmadığı gibi önü arkası kesilmiş cımbızlanmış ayetler de delil olmaz. Çünkü ayetlerin başı sonu, iniş sebebi ve ilgili olduğu sure içinde bir bütünlüğü vardır.

Okudunuz mu?  Sevgilimle İlişkiye Girdik Ama Beni Sözlerle İnandırdı

Peki bu kadar bilgiyi nasıl öğreneceksin işte günlük düzenli, bu 1 saatlik çalışmayla… 1 yıl içinde bir imamhatipliden daha iyi bir bilgi seviyesine ulaşırsın. Akabinde, kendini daha iyi geliştirmek istiyorsan, youtube’dan videolar dinleyerek ya da bazı camii hocalarından günlük 1 saat arapça dersi alarak bir senede de Kur’an’ı anlayacak kadar arapça öğrenirsin.

Okudunuz mu?  Müslüman Demokratik ve Laik olmak

Peki bu dediğimi her müslüman yapmak zorunda mı? Okuması yazması olan ilim kitaplarına ulaşabilecek müslümanların bir hocayı takip etmesi kendilerini vebalden kurtarmaz. Çünkü TAKLİD ancak okuması yazması olmayan, cahil olanlar içindir. Bugün müslümanlar 4, 5 saat tv’de internette vakit geçiriyor ama hala fetva soracak HOCA arıyorlar. Koca profesör üçkağıtçı bir hocanın (Fetullah gibi) peşine takılıp onunla beraber ateşe yuvarlanıyor. Bizde DİN ADAMI diye bir sınıf yoktur. Bizi hristiyanlardan ayıran en önemli ayrım budur. Ama ne yazık ki müslümanlar BİN yıldır bir DİN ADAMI SINIFINI kabul etmiş onlar ne derse sorgusuz sualsiz kabul ediyorlar. İtiraz edince de "senin aklın onlardan üstün mü?!" diye itiraz ediyorlar. Unutma hiç kimse İslam’ı annesinin karnında öğrenmiyor. Allah hiç kimseye de "Şunlar alimdir onlara uyun" diye bir paye tanımıyor. Allah yalnızca "bilmeyenlerin, bilenlerden sormasını istiyor" bunu birine itaat için değil, ilim öğrenmemizi teşvik etmek için emrediyor.

Okudunuz mu?  Gözler kapalı namaz kılınır mı?

"Biz, senden önce de, kendilerine vahiy verdiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız bilenlerden sorunuz." (ENbiya/7)

Dininden haz alman ve en önemlisi Allah’ın indine "gayret ettim Allah’ım, gücüm buna yetti" diyeceğin bir ilimle gitmen dileğiyle, Allah yardımcın olsun.


Yorum: Dini kitap önerisi

HamzaT33
Cok güzel tavsiyeler vermissiniz Allah razı olsun, zaten tefsir ve meal okuyorum yanı sıra yatmadan okunucak kitap önerisi varsa istedim dediginiz seyleride uygulayacağım insAllah

Okudunuz mu?  Şafilerin görünmeyen ( tüp, doğal gaz vb. ) kullanması günah mı ?

Yeni Başlayanlar Için Kitap önerisi

jetlaz53
Yeni başlayan orta ve ileri seviyeler için ilmihal siyer tefsir hadis akaid tasavvuf menkıbe okuma kitapları önerir misiniz.

İlmihalde: İlk diyanet iş. Bsk. Tek cilt sonra büyük islam ilmihali olarak düşünüyorum.

Siyer: Zamanında salih suruç’un kitabını okudum fakat sizin önerilerinizi istiyorum. Ondada bilgim yok neyi alacağıma dair.

Okudunuz mu?  Hiç bir zaman evlenemeyeceğimden korkuyorum

Tefsir ve hadis: tefsirde hiçbir bilgim yok hadisde de aynı.

Okuma kitabı: N.f.k’nın Çöle inen nur kitabını düşünüyorum başka bilmiyorum.

Yahu bakınca ben hiçbir şey bilmiyorum 😊

Sizlerden öneri ve cevaplarınızı bekliyorum fakat aşama aşama yazın lütfen…


kitap önerisi

Bu kategoride yer alan Bilmeyerek Yaptığımız şeylerden Sorumlu Muyuz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini kitap önerisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.