Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Kağıttan dua okurken bir elimiz ile kağıdı tutmak

Kağıttan dua okurken bir elimiz ile kağıdı tutmak

nick37
Selamun Aleyküm

Ben Peygamberimizin tavsiye dualarını kağıttan okuyorum.Daha samimi olabilmek için Türkçe olarak okuyorum ezber gibi olmasın ihlaslı olayım diye ancak bir elimle kağıdı tutarken diğer elimi açabiliyorum bunun mahsuru olur mu ?

Okudunuz mu?  Cinler insanlarla evlenebilir mi

Yorum: Kağıttan dua okurken bir elimiz ile kağıdı tutmak

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Bir zararı olmaz ama sana daha güzel bir şey tavsiye edeyim. Rabbini tanıyorsun, öyleyse ona dilediğin şekilde, gönlünden akan kendi kelimelerinle dua et. O her samimiyeti duyacağını ve karşılık vereceğini söylüyor. Elbette Rasulullah (A.S)’ın duaları özlü ve güzel ama bunlara ihtiyaç duymadan da dua edebilirsin.

Okudunuz mu?  İki hadis birbirinin tersi olur mu olmaz ama bu hadisler nasıl böyle?

Duanın özü Rabbinle KONUŞMAKTIR. Bu konuşmayı başkasının sözleri yerine (Hz. Peygamber bile olsa) kendi sözlerinle yapman seni daha mutlu edecektir. Zaten Rasulullah da yaptığı dualarda Kur’an’ın kendisine öğrettiği şekilde dua etmektedir. Kur’an’da "Rabbena" diye başlayan dualar Allah’ın bize öğrettiği dualardır. Eğer internette Kur’an fihristi diye yazar "Rabbena" kelimesi olarak aratırsan bütün bu ayetler önüne dökülür.

Okudunuz mu?  Büyük günahlar içinkölenin efendisinden kaçması diye bir günah gördüm bu nedemektir ?

Allah, seni ve cümlemizi duaları kabul edilenlerden eylesin.

Bu kategoride yer alan Dini whatsapp grupları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kağıttan dua okurken bir elimiz ile kağıdı tutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.