Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor!

Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor!

Kayıtsız Üye
Bu zamana kadar, 25 yaşına kadar. Hayatım psikolojik sorunlarla geçti. Maddi yönden hiç sıkıntım olmadı ama kafa yapım sürekli beni meşgul etti. Hayatım düzene sonunda girdi ama ailem beni evlendirmek istiyor. Ben daha önce hiç flört etmemiş birisiyim. Yıllarca kadınlardan uzak durdum ve ömrümün geri kalanını bekar şekilde geçirmek istiyorum. Ailem evlenmem yönünde beni zorluyor.

Okudunuz mu?  Ettehyatu duas ının şafiilere göre yazılışı ve anlamı

Yorum: Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor!

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Evlenmek fıtrattandır. Malum evlilik yalnızca iki kişinin bir araya gelmesi değil, karşılıklı fiziksel ve ruhsal ihtiyaçların giderildiği aynı zamanda da topluma sağlıklı bireylerin kazandırıldığı bir birlikteliktir. Eğer harama (zina vs.) düşmüyorsan, evlilik seni rahatsız edecek, çocuk yetiştirmede de kendini ehil görmüyorsan, evlenmek zorunda değilsin.

Okudunuz mu?  Kumar ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir

Ancak bu kararı vermen için yaşlıların kaldığı bir huzur evini (huzursuzluk evi) ziyaret etmeni tavsiye ederim. Onlarla otur sohbet et, Allah ömür verirse gelecekte yaşlılığını onlarda görerek kararını daha iyi al.

Allah hayırla ömrümüzü tamamlamayı nasip etsin.


Yorum: Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor!

Kayıtsız Üye
Ömer Faruk Abi, nasıl evlenelim? Toplumun ahlak durumu ortada. Kime güveneceğiz? Evlenmek daha büyük bir sınav. Yalnızlığa alışmakla ilgili bu. Yalnızlıktan korkulmuyorsa evlenilmeyebilir.

Okudunuz mu?  İçki İçen Kevser Şarabı İçemeyecek mi

Yorum: Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor!

Kayıtsız Üye
Psikolojik olarak toparlanmadan evlenmeyin. Hele ki ilaç tedaviniz vs bitmedi ise hiç evlenmeyin. Kesinlikle sıkıntıyı arttırıyor. Ben tedavimi yarıda bıraktım mesela evlendim. Bi de hamileyim. Tekrar tedaviye de başlayamıyorum gebelikten dolayi. Sıkıntılar büyüyor

Bu kategoride yer alan Çocuğa Şiddet Günahmı ?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayatım psikolojik sorunlarla geçti ve ailem beni evlendirmek istiyor! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.