Anasayfa
19 Ocak 2023, 1:55

Ölüler için namaz kılınır mı

Ölüler için namaz kılınır mı

yunusemrem
Selamın aleyküm ölmüş anne ve babamızın ruhları için 2 rekat namaz kılınır mı?


Yorum: Ölüler için namaz kılınır mı

Omer Faruk
Ölüler için namaz kılınmaz ama dua edilir. Ancak unutulmamalıdır ki, herkes amelini yanında götürür. Kişiyi cennete kendi amelleri götürür. Namaz kişisel ibadettir ve kişinin kendisi kılması gerekir. Anne baba namaz kılmadan öldüyse onların yerine namaz kılamazsınız.

Okudunuz mu?  Abdest almayı unutup namaz kılmak

İbrahim Suresi, 23. ayet: İman edip salih amellerde bulunanlar, Rablerinin izniyle altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere konulmuşlardır. Orada birbirlerine olan dirlik temennileri: "Selam"dır.
Kasas Suresi, 80. ayet: Kendilerine ilim verilenler ise: "Yazıklar olsun size, Allah’ın sevabı, iman eden ve salih amellerde bulunan kimse için daha hayırlıdır; buna da sabredenlerden başkası kavuşturulmaz" dediler.

Okudunuz mu?  Bâzı kimseler kamet getirirken ellerini namazdaki gibi önlerine bağlıyorlar. Buna gerek var mı?

Nisa Suresi, 173. ayet: Ama iman edenler ve salih amellerde bulunanlar, onlara ecirlerini eksiksiz ödeyecek ve onlara Kendi fazlından ekleyecektir de. Çekimser davrananlar ve büyüklenenler, onları acıklı bir azapla azaplandıracaktır ve kendileri için Allah’tan başka bir (vekil) koruyucu dost ve yardımcı bulamayacaklardır.

Okudunuz mu?  Nifâk (münâfıklık) çeşitleri nelerdir ve nifâk ne demektir?

Salih amelde bulunmayanlar için ise Allah;

Fatır Suresi, 37. ayet: (Cehennemin) İçinde onlar (şöyle) çığlık atarlar: "Rabbimiz, bizi çıkar, yaptığımızdan başka salih bir amelde bulunalım." Size orda (dünyada), öğüt alabilecek olanın öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size uyaran da gelmişti. Öyleyse (azabı) tadın; artık zalimler için bir yardımcı yoktur.

Okudunuz mu?  Sizin hayır bildiklerinizde şer şer bildiklerinizde hayır vardır ayetinin anlamı

buyuruyor.

Allah’a emanet olunuz.

Bu kategoride yer alan Büyü yapıldığını nasıl anlarız. Yapılmışsa bunu nasıl çözebiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüler için namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.