Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Medinede inen ayetler neden daha serttir?

Medinede inen ayetler neden daha serttir?

HamzaT33
İddia: HzMuhammed mekke döneminde müşrikler çok baskı gösterdiği için haşa kurani yazarken daha tedbirli yumuşak şekilde yazmıştır ama medineye gidip güç sahibi olunca ayetleri sertleştirmistir ve Muhammed kendi kârına göre ayetler sıkıştırmıştır örn:nisa,ahzap süreleri HAŞA

internette ateistlerin iddiası bu yönde
Kuran okurken baktım hakkatende medinede inen ayetler daha ağır yani nasıl desem daha sert bir dille inmiş özellikle ahzap süresi çok kafamı karıştırdı benim
Medinede inen ayetler hep hz Muhammede göre
Ve ahzap süresi neden peygambere yönelik yapılması gerekenler falan söylüyor Yani bütün evrene gönderilen kuranda hz Muhammedin evine geç saatde gelinip gelinmiyeceği neden yazıyor yanlış anlamayın lütfen sadece kafamı çok karıştırdı ve kendim kuranı okuyunca da buna hak verdim lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Şafii-de kadınlar namazda ellerini nerede bağlar

Yorum: Medinede inen ayetler neden daha serttir?

Kayıtsız Üye
Müslümanlar Mekke’de iken kendilerine ait bir yurtları yoktu. Toplumu yöneten kanunları Mekkeli müşrikler belirliyordu. Fakat hicret sonrasında Müslümanlar özgürlüklerine kavuştular. Çevrelerinde Mekkeli kalmadı. Müslümanlar sayıca üstündü. Böylecede Müslüman kanunları ile yöneten devlet kurma ortamı oluşmuştu. O yüzden inen ayetlerin yükü de arttı. Çünkü müslümanlar müşrik zulmünden kurtulmuşlardı.

Okudunuz mu?  Mehirsiz nikah Şafii ve Hanefi mezhebine göre sahih midir?

Yorum: Medinede inen ayetler neden daha serttir?

ACİLSERVİS
Aklında bir soru olur sorarsın başımız üstüne. Ama bu ahlaksızların sorularını buraya sürekli taşıyamazsın. Aralarında olduğun sürece Kafan zaten karışacak. Şeytan ne için var.


Yorum: Medinede inen ayetler neden daha serttir?

HamzaT33
Haklısınız admin ateistlerin düşüncelerini okuyup okuyup buraya atmak çok yanlış bu konuyu zaten bende görmüştüm kuran okurken internete yazınca ateist forumlarında olduğunuda gördüm yani benim kafama takılan bir soru dediginiz gibi öyle onların düşüncelerini atmıyacağım


furkan
Ateistler ile dolaşman ve fikirlerini dinlemen bile zaman kaybı. Kur’an-ı Kerimi karalamaya çalışıyorlar. Peygamberlere iman eden birisi böyle bir şey olmayacağını zaten bilir.

Okudunuz mu?  Doğru salavat nasıl edilir ?

vel Fecr
onların şeytan gibi sürekli sorgulama konularını gelip buraya açma. git kendin okuyosan oku. ama burda imanı oturmamış bir kardeş senin bu konuların yüzünden dinine küserse bunun vebali sanadır. sana yardımcı olmayı birçok kere istedik ama sen hala kaşınıyorsun.

bu konuda şununla alakalıdır. mekki ayetlerde tevhid ön plandadır. imanın oturmasıyla alakalı ayetlerdir.

medeni ayetlerin sert olması ise, kaldıki biz buna sert diyemeyiz . medeni ayetlerin ekserisi hüküm emir ve yasaklar ile alakalıdır.
münafıklar burada cereyen etmiştir. çünkü münafıklar hep güçten yana olmuşlardır. mekkede güç müşriklerdeyken onların yanındalardı, medinede güç müslümanlardan olunca onların safına geçtiler. yani islamın temeli mekkede atıldı ve medinede bu din inşaa edildi.

Okudunuz mu?  Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

bir kişi antremana girince direk ağırlıktan başlamaz önce ısınır. bu dinde tedrici bir metod ile geldi. Allah dileseydi herkesi zaten müslüman yapardı ama takdiri bu yöndeydi o yüzden ben neden diye sorgulamak yerine elhamdulillahil rabbil alemin der şükrederim.


HamzaT33
Dediklerinde haklısın vel fecr ama kasiniyosun demek nedir? bir daha açmayacağım zaten ben gidip kasıtlı olarak okumuyorum forumun amacını ilk baslarda iddialara cevap veriyo sanmıştım actigim bütün komularda bunla ilgiliydi ama sonradan böyle olmadığını öğrendim bu yüzden ki konu açmayacağım artık, sert çıkmanıza gerek yoktu, açtığım konular ise lütfen silinsin benim yüzünden birisinin dine kümesini asla istemem.Allah’a emanet

Okudunuz mu?  Adıyaman Menzil Köyü hakkında ne biliyorsanız paylaşır mısınız?

vel Fecr
ilk konu açtınız sert çıkmadım ama hala ısrar ediyorsunuz. bırakın ahiretiniz için sizede sert çıkayım. ashab emri bil marufta birbirine kibar değildi.
yaşın küçük ahiretinin heba olmaması için ben seni gerekirse döverimde. ama bu nefsimden olmaz seni düşündüğüm için olur. bu genç yaşta aklını bulandırma.
oku ve iman et şüphelerle biryere varamazsın şeytan alır seni götürür. o embesiller dini akıllarıyla anlamaya çalıştıkları için bu haldeler. islam iman dinidir, mantık dini değil.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın yemeğı yenirmi

Kayıtsız Üye
Vel fecr üslubuna dikkat etmelisin. Hz Peygamber olsa böyle mi tebliğ yapardı? Hz Musa, Firavun gibi birisine bile yumuşak dil ile tebliği emretmiştir. Müslümanlığını sağlamlaştırmaya çalışan birine bu sözlerin yanlış. Sana ne kadar ters olan sorular gelse de bunları sabırla cevaplamalısın. Sadece bunu Allah rızası için yapmalısın.


Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

< İddia: HzMuhammed mekke döneminde müşrikler çok baskı gösterdiği için haşa kurani yazarken daha tedbirli yumuşak şekilde yazmıştır ama medineye gidip güç sahibi olunca ayetleri sertleştirmistir ve Muhammed kendi kârına göre ayetler sıkıştırmıştır örn:nisa,ahzap süreleri HAŞA >
Bu iddia ateistlere ait bir iddia olmayıp Mustafa Öztürk’e ait bir iddiadır ve ateistlerin kullandığı anlamda yorum yapmıyor. Yalnız ateistler bu iddiayı alarak her zamanki gibi kendi çıkarlarına kullanıyorlar. Ateizm ya da EBUCEHİLLİK bir davranış biçimidir. Zaten Kur’an’da EBUCEHİLLER, Kafir (hakkı örten) sıfatıyla tanıtılırlar. Türkçe mealin pek çoğunda bu kavram maalesef İNKARCI olarak çevrilmiş ve yanlış bir çeviridir.

Okudunuz mu?  Elle tatminden, Mastürbasyondan İstimnadan kurtulmak istiyorum fakat yapamıyorum

Mekki ayetler içinde de yerine göre kafirleri şiddetle eleştiren, onların düşüncesinin ne kadar aşağılık olduğunu gösteren ayetler vardır. Aynı şekilde Medeni ayetlerde de şefkati ve kafirleri eleştiren ayetler mevcuttur. Mekke ile Medine arasındaki fark ise müslümanlar güçlendiği ve kibirlendiği için değil, Müslümanların devlet olma dönemidir. Medinede inen ayetler devletin işleyişi ve temel kurallarına dair ayetlerdir. Bu ayetler devlet biçimini ortaya koymazlar ama devletin temel ilkelerini ortaya koyarlar.

Okudunuz mu?  Mükaşefe İlmi Nedir?

Müslümanlar Medine’de devlet olduklarında çok daha geniş tehdide maruz kalmışlar bunların karşısında nasıl bir hukuk izleyecekleri konusunda Allah tarafından yönlendirilmişlerdir. Sertlik ifade eden ayetler ise kafirlerin saldırısı karşısında alınacak önlemleri ve onların vasıflarını anlatır. Aksi takdirde ayetler durduk yerde VURUN, ÖLDÜRÜN, KESİN BİÇİN diye inmemiştir.

Okudunuz mu?  Haya ile ilgili kıssalar öyküler

Ayetlerin başını sonunu kesersek sanki Medine ayetleri daha sert gibi gelir. Biz buna BEKTAŞİ (EBUCEHİL) usulü diyoruz.

Bir fıkrayla açıklamayı tamamlayalım;
Bektaşi’ye "Neden namaz kılmıyorsun?" diye sormuşlar, "Cenab-ı Allah Kur’an’da namaza yaklaşmayın buyuruyor" cevabını vermiş. "Ama o âyetin başında ‘İçkili iken…’ deniyor" diye hatırlattıkları zaman da, Bektaşi "Ben hafız değilim, o kadarını bilemem" demiş…


nick37
Selamun Aleyküm,

Fark ettiysen ateistler hep kendi kusurlu akılları ve bozuk kalpleri ile iftira atmaya çalışıyorlar.Kendileri şu şöyle olmuştur bu böyle olmuştur diyemezler.Çünkü kaynakları yok hep bana göre bence gibi kelimelerle lafa başlarlar sonra uydurmaya başlarlar.Ateistlerin sapık düşüncelerini okuman seni ileri götürmez sürekli döner durursun.

Bu kategoride yer alan Kimlere kurban farzdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Medinede inen ayetler neden daha serttir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.