Anasayfa
26 Ocak 2024, 22:32
sizden6
Abone

Küpe takarak gusül alınır mı?

Küpe takarak gusül alınır mı?

İsmile
Selamun Aleyküm ben eskiden küpe takıyordum artık takmıyorum ancak özellikle gusül abdesti alırken gusle mani olduğunu duyduğum için mühürleri açmak amacıyla yeniden takip çıkartıyorum öncelikle gusül öncesi mühürlerin açılması gerekir mi bu durum gusül mani olur mu bir de uzun süre takmayıp takımca içinde kanlanma oluyor ve bir kaç gün sonra pıhtılaşmış kan dökülüyor bu durum namaza engel olur mu

Okudunuz mu?  Maide suresi 33. ayeti, meali, nuzul sebebi ve tefisirini açıklayabilir misiniz?

Yorum: Küpe takarak gusül alınır mı?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Gusül ile ilgili ayet;

Nisa Suresi, 43. ayet: Ey iman edenler, sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

Okudunuz mu?  İdrar Yaparken Yapışkan Sıvı.

Rasulullah’ın uygulamasında gusül;

Hz. Aişe (r.a.) diyor ki: "Resulullah (a.s.) cünüplükten gusledeceği vakit, önce ellerini yıkamakla başlar, sonra sağ eliyle soluna (su) boşaltıp, avret yerini yıkar, sonra abdest alır. Ondan sonra su alarak parmaklarını saçlarının dibine kadar sokar. Daha sonra başına üç avuç su döker, ondan sonra da vücudunun diğer kısımlarına su dökerdi. Arkasın dan da ayaklarını yıkardı,"

Okudunuz mu?  Gece cinsel ilişki düşünüp sabah uyandığında iç çamaşırında leke görmek

Dikkat edilirse, yıkanmada ZORLUK YOKTUR. Suyun ulaşabildiği yer ile sınırlıdır. Kendinizi zorlayıp zulmetmenize gerek yok. Bu ayetten ve hadisten, küpe takmadığınız kulak deliğinize su girmesi için zorlayacağınıza dair bir hassasiyet yoktur. Eğer temel ayet ve hadisleri görürseniz evhamınız ortadan kalkar. Bunun için kısaca cevap vermeyip, bu konudaki temel AYET ve HADİSİ paylaştım. Bunun dışında bütün söylenen yorumlar KİŞİSEL yorumlardır. İslamı ve O’nun birinci uygulayıcısı Rasulullah’ı bağlamaz.

Okudunuz mu?  Halife Hz.Ömer hakkında soru

Vesselam!


Yorum: Küpe takarak gusül alınır mı?

HamzaT33
Ben de kuru yer kalacak korkusua deli gibi her yeri yıkıyorum kulaklarımı falan 3 4 sefer yıkıyorum içini dışını falan vesveseden geliyor sanırım


Yorum: Küpe takarak gusül alınır mı?

İsmile
Bende de oluyor kardeşim kuru yer kalır korkusu ile dönüp duruyorum

Bu kategoride yer alan Aileme söyleyemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küpe takarak gusül alınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.