Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Çekirge unu ve benzerleri

Çekirge unu ve benzerleri

habibovic
İklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışı ve şehirleşme yeterli ve organik gıda ihtiyacı için bizleri alternatifler üretmeye zorluyor. Sağlığına önem verenler, sporcular ve tipik bir şekilde beslenme imkânı olmayanlar, açlık tehlikesiyle karşı karşıya olanlar veya yeterli miktarda protein alamayanlar organik, yüksek protein ve önemli mineralleri içeren uzun ömürlü gıda ihtiyacı çekmektedir.

Okudunuz mu?  İcimden gecen hisler icin sorumlu muyum?

Son yıllarda bu ihtiyaca yönelik olarak bulunan en gözde çözüm çekirge ve akrabalarından üretilen tozlardır. Bu tozların kullanım kolaylıklarına yönelik araştırmalar devam etmektedir. Konuya "helal gıda" açısından İslam’da nasıl bakılmaktadır?


Yorum: Çekirge unu ve benzerleri

arifselim
Selamun aleykum. İslamda helaller ve haramlar bellidir. Çekirge yenmesi ise bütün mezhepler helal olduğu görüşündedirler. Ancak diğer bazı böcek ve haşaratlar için bunu diyemeyiz. Bundan dolayı alternatifi olamayan bir zaruret olmadıkça helal olmayan bir şeyi müslümanın yemesi asla caiz olmaz.

Bu kategoride yer alan Abdest ve namazım geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çekirge unu ve benzerleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.