Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Yemin Kefareti İnternet’ten Bağış Yaparak Ödenir mi?

Yemin Kefareti İnternet’ten Bağış Yaparak Ödenir mi?

İsmailİsmail
Merhaba, 15 Yaşındayım Abilerim

Ben Doğdugumdan Beridir Nerdeyse Herşeye Yemin Ediyordum Ancak Bu Yaşımdan 2-3 Ay Önce YEMİN KEFARETİ Diye Bir Şey Olduğunu Ögrendim. Ögrendikten Sonrada En Az 10 Yemin Etmişsimdir Büyüh İhtimal Sayısını Bilmiyorum

Okudunuz mu?  Yara ve namaz

Asıl Sorum :
1-
15 Yaşında Olduğumdan Gidip Dışarıdan Birisinin Karınını Doyurmaya Utanırım Benden Büyükler SOnuçta. Ben Bunu Löseve Vs Vakıflara Bağış Yaparak Ödeye Bilirmiyim?

2-
1 Yemin Kefareti Kaç TL Acaba?

3-
Ayrıca Ödenmiyen Yemin Kefaretleri, Belaya,Sıkıntıya Soruna Sebep Olurmu?

4- Ben Yemin Kefareti Diye Bir Şey Olduğunu Bilmeden Önce Etiğim Ve Bozduğum Yeminler İçin Kefaret Gerekirmi? Sonuçta Bilmiyordum. Ayrıca Gereksede Çünkü 15 Yıllık Hayatımda Dolu Yemin Etmişsimdir Sayısını Bilemem Nasıl Ödeye Bilirimki?

Okudunuz mu?  Ergenliğe girmeden önce birinin özelinin araştırmak bana günah mıdır?

Beni Aydınlatırsanız Sevinirim


Yorum: Yemin Kefareti İnternet’ten Bağış Yaparak Ödenir mi?

arifselim
Merhaba. Ergenliğe girdikten sonra yemin şartları geçerli olacak şekilde yemin eden kişi o yemine uymak zorundadır. Eğer yemin bozulursa her biri için bir kefaret icap eder.

– Yardım kuruluşları eğer gerçekten yerine ulaştırıyorsa onlar aracılığıyla da yemin kefareti verilebilir.

Okudunuz mu?  İmanım zayıflıyor neden acaba?

– Yemin kefareti 10 fakiri bir gün yada bir fakiri 10 gün boyunca sabahlı akşamlı doyuracak şekilde ona vermektir. Bir günlük yiyeceğin asgari miktarı her sene Diyanetin ramazan ayında belirlediği fitre miktarı olarak belirlenir. Yani bir yemin kefareti 10 fitre şeklinde hesaplanır.

Okudunuz mu?  Savaşta esir düşen kadınlar ile nikahsız ilişkiye girilir mi

– Bu dünyada Belaya sebep olup olmayacağını bilemeyiz ama Allah katında borçlu kalan kişi hesap günüde bunun hesabını vermesi en büyük bela değil midir?

– Bilmemek bir özür değildir. Her müslüman kendisine gerekli olan bilgileri öğrenmekle mükelleftir.


yemin kefareti, yemin

Bu kategoride yer alan Çekirge unu ve benzerleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin Kefareti İnternet’ten Bağış Yaparak Ödenir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.