Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
sizden6
Abone

Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

Medina
Selam aleyküm kardeşler. Sizlere bir Hadis danışmak istiyorum. Hadisin zahirine kadından gelen meni çocuğun annesine benzemesine vesile olan etken. Ama Tib bugün kadının kromozomlarının yumurtalıklarda olduğunu söylüyor. Yani kadından gelen Vajinal akıntının bu durumda çocuğun annesine benzemesiyle nasıl bir bağlantası oluyor? Bu hadisin tıbbi bir açıklaması var mı? Alta kopyalıyorum:

Okudunuz mu?  Zekat gıda olarak mı verilmeli yoksa para mı?

< Hamd, yalnızca Allah’adır.

"Bir kimse (cimâyi) düşündükten sonra kendisinden meni gelirse veya ihtilam olursa (rüyâlanırsa), orucu bozulmaz. Fakat cunuplukten arınmak için boy abdetsi alması gerekir.

Nitekim Ummu Süleym -Allah ondan râzı olsun-, Nebi -sallAllahü aleyhi ve sellem-‘e şöyle sormuştu:

Okudunuz mu?  Elhamdülillah demek ve sevaplanmak. oturduğu yerden sevap kazanılır mı?

يَا رَسُولَ اللهِ! إِنَّ اللهَ لَا يَسْتَحْيِي مِنَ الْـحَقِّ، فَهَلْ عَلَى الْـمَرْأَةِ مِنْ غُسْلٍ إِذَا احْتَلَمَتْ؟ فَقَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: نَعَمْ إِذَا رَأَتِ الْـمَـاءَ. فَقَالَتْ أُمُّ سَلَمَةَ: يَا رَسُولَ اللهِ! وَتَـحْتَلِمُ الْـمَرْأَةُ؟ فَقَالَ:تَرِبَتْ يَدَاكِ! فَبِمَ يُشْبِهُهَا وَلَدُهَا. [رواه البخاري ومسلم]
– Ey Allah’ın elçisi! Şüphesiz ki Allah, hakkın söylenmesinde hayâ edilmesini emretmez (hakkın zikredilmesinden çekinmez). Kadın, ihtilam olursa (erkeğin rüyâsında gördüğü şeyi görürse), kendisine boy abdesti gerekir mi? diye sordu.

Okudunuz mu?  Spor salonu açmak haram mıdır ?

Bunun üzerine Rasûlullah -sallAllahü aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:

-Evet, kadın (uyandıktan sonra elbisesinde) suyu (menîyi) görürse…

Ummu Seleme:

– Ey Allah’ın elçisi! Kadın hiç ihtilam olur mu? diye sordu.

Bunun üzerine Rasûlullah -sallAllahü aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:

– Allah iyiliğini versin (Ummu Seleme!) Peki çocuğun annesine benzemesinin nedeni nedir (çocuk niçin annesine benzer) ?"(Buhârî; hadis no: 130. Müslim; hadis no: 236). >

Okudunuz mu?  Kabe imamları kametten sonra tekbir almadan önce birşeyler diyor istigfar mı yapıyor ?

Yorum: Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

arifselim
Hadisi şerifte çocuğun annesine de benzeyebileceğine işaret edilmiştir. Burda günümüz tıbbına aykırı bir şey geçtiğini sanmıyorum. Doğan çocukların anne veya babasına yada her ikisine de benzeyebildiği günümüzde de bilinen bir gerçektir.

Okudunuz mu?  Zinaya düşmemek için ne yapılması gerekir?

Yorum: Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi

Medina
Öncelikle Allah razı olsun cevabınız için.

Ama benim sorum bu çocuğa benzeme olayın kadının ihtilamındaki gelen su ile bağlantısının ne olması.
vesselam


cocugun anneye benzemesi

Bu kategoride yer alan Yemin Kefareti İnternet'ten Bağış Yaparak Ödenir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğun annesine benzemesi kadının menisinden dolayı hadisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.