Anasayfa
10 Temmuz 2022, 8:48
sizden6
Abone

Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı?

Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı?

Betk000
Selamun Aleykum.
Bir tanıdığım alacağı kumayı eşi kabul etmediği için eşine iman etmemişsin müslüman değilsin gibi laflar kullandı bunun hükmü nedir? şart mıdır?


Yorum: Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı?

arifselim
Aleykum selam. İslamda birden fazla evliliği inkar etmek başka, üstüne gelecek kumayı reddetmek istememek başka bir şeydir. Kuranı kerimden veya peygamberin hadisinden bir şeyi inkar etmek durumunda insan dinden çıkar. Ayrıca bir müslümana kafirsin demek büyük bir tehlikedir. Eğer o kişi müslüman ise ve ona kafir derse o söz söyleyen kişiye döner.

Bu kategoride yer alan Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.