Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa04
Abone

Diyanet Güneş ve Akşam Saatleri Farkı

Diyanet Güneş ve Akşam Saatleri Farkı

Kayıtsız Üye
Merhaba,

Diyanet namaz vakitleri tablosunda güneş ve akşam saatleri 7 dakika farklı. Tablonun hemen altında astronomik güneş doğuşu ve batışı saatleri bulunuyor. Güneşin doğuşu 7 dakika daha sonra, batışı ise 7 dakika daha önce. Bunu danıştığım kişiler temkin süresi olduğunu söylediler ancak şöyle bir durum var.

Okudunuz mu?  Gebelikte ani korku bebeği nasıl etkiler,düşmesine neden olurmu?

1) Güneş doğmaya yakın sabah namazının farzına duran birisi selam verdiğinde Diyanet saatinin girdiğini görürse namazı kaza mı etmeli yoksa temkin vakti içinde olduğu için sahihi mi kabul etmelidir?

2) İkindi namazı farzına geç kalan birisi güneş battıktan sonra Diyanet saatine göre henüz akşam girmediğini görüp namazını kılar ise sahih midir?

Okudunuz mu?  Kıskançlıktan kurtulmak için dua

3) Temkin amaçlı farklı bir zaman belirtilmesi insanların sahih olan namazlarını kaza etmesine, sahih olmayan namazları da sahih zannetmesine sebebiyet vermiş olabilir mi?

Teşekkürler


Yorum: Diyanet Güneş ve Akşam Saatleri Farkı

arifselim
Merhaba. Günümüzdeki teknolojinin imkanlarıyla vakitlerin tespit edilmesi büyük bir nimettir. Yine aynı şekilde diyanet güvenilir bir kurum olup takvim vakitlerine de güvenerek namazlarımızı kılabiliriz. Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir şey vardır ki her müslüman bakarak, görerek ve dikkatli davranarak namazlarını eda etmelidir. Yani bu takvimler kesin değildir sadece bizlere yardımcıdır. Takvimde güneşin doğuşuna 10 dakika kalmış olsa bile gözüyle güneşin doğmaya başladığını gören kişi gözüyle gördüğüne riayet etmek zorundadır. Bu temkin vakitleri olsa bile bu hususlara dikkat edilmesi zaruridir.

Bu kategoride yer alan Vefat eden kızım adına koru yaptırmanın ona sevabı olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diyanet Güneş ve Akşam Saatleri Farkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.