Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden6
Abone

Canı yanan sabretsin hadisi sahih mi

Canı yanan sabretsin hadisi sahih mi

PisiPisi
sosyal medya sitelerinde peygamberimize ait olduğuna dair paylaşılan bir söz var.

"Canı yanan sabretsin, can yakan canının yanacağı günü beklesin"

Peygamberimizin gerçekten böyle bir hadisi var mıdır?


Yorum: Canı yanan sabretsin hadisi sahih mi

arifselim
Özellikle de sosyal medyada hadis olarak söylenen bu sözü hadisler arasında bulamadık. Her ne kadar mana olarak doğru bir söz olsa da buna hadisi şeriftir dememek doğru olur. Çünkü kaynaklarda böyle bir hadisi şerif geçmemektedir. Bu manaya yakın bazı ayet ve hadisler vardır. Bunlardan bir tanesi ayetei kerimede şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  Allah'ın varlığına inanıyor musunuz ?

Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir. (İbrahim, 14/42)

Bu kategoride yer alan Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Canı yanan sabretsin hadisi sahih mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.