Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden6
Abone

Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak

Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak

18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Ben bir kızı çok sevdim ve hâlâ da çok seviyorum. Ona ilk aşık olduğum zamanlarda sosyal medyadan onun fotoğraflarını beğenmiştim ama kız haklı olarak sıkıldı benim onun fotoğraflarını ikide bir beğendiğimi görünce ve bir de beni tam olarak tanımadığı için, sadece sima ve ad olarak tanıdığı için, çünkü aynı okuldaydık. Neyse ondan sonra sahte bir erkek hesabı açtım ve sevdiğim kızı takip ettim. Sevdiğim kızı takip eden diğer takipçilerin bir kısmı afedersiniz abazaydı ve bir çok kişi ona merhaba, selam, nasılsın falan yazdığından eminim ama neden, nedenini en son açıklayacağım. Neyse daha sonra ben bu Abazalara mesaj atmaya başladım, onun kesinlikle cinselliğe yanaşmadığına adım gibi eminim veya sapık şeylerle uğraşmadığına adım gibi eminim ama kaygı bozukluğum bunu farklı gösterdi bana ve onu takip eden bir çok kişiye mesaj atmamı sağladı. Daha sonra onu tanıyan birisi onu tanıyor musun diye mesaj attım çünkü onu da sevdiğime kıza zarar vermek isteyen veya çıkarları için kullanmak isteyen birisi sanmıştım ki o mesaj attığım kişi gidip sevdiğim kıza bunu söyledi ve dolayısıyla o sahte hesabımdan da engel yedim ama gerçekte benim o sahte hesabı kullandığımı bilmiyor, başka birisi zannediyor. Neyse daha sonra bir tane kız hesabı açtım. Biraz takipçi ve bir kız fotosu paylaşarak takipçi ve beğeni hilesi yaptım ve makul beğeni ve takipçi olana kadar onu takip etmedim. Uygunluğa ulaştıktan sonra onu takip ettim. Benim paylaştığım o fotoyu gören kullanıcılar, nam-ı diğer abazalar bana mesaj atmaya başladı ve bir çoğunu cevapladım. Cevapladım ama bana mesaj atma diye cevapladım ikisini ama bir kaç tanesiyle de konuştum ve onlar neden kızlara mesaj atıyorlar diye bilgi öğrenmeye çalıştım ama biz öyle değiliz biz şöyle değiliz dediler üstüne de yemin ettiler ama hesaplarına girip baktığımda ise bir sürü kızı takip etmişlerdi ve o kızlar arasından sadece bana mesaj atmaları saçma geliyordu, hatta onlara dedim benden önce kaç tane kıza yazmışsındır diye ama yeminler ederek ilk bana yazdığını söylediler. Sorumsa şu; ben bunların mesajlarına cevap vererek günah işlemiş mi oluyorum, çünkü onlardan amacım bilgi almaktı ve nasıl olduklarını anlamaktı, amacım sapıklık da değildi zaten o hesabı açma sebebim o kız içindi. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kadının çalışması ve harcaması

Yorum: Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak

arifselim
Sosyal medya ve sanal alem gerçek hayattaki gibi sorumluk getirir. Gerçek hayatta haram olan bir şey orada da haramdır. Sahte bir hesap açmak ve insanları kandırarak takip etmek, yazışmak ve bilgi almak kesinlikle caiz şeyler değildir. Bu hesapları kapat ve tövbe istiğfar et.

Bu kategoride yer alan Üç şeyden dolayı Arapları seviniz diye bir hadis var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sosyal Medyada Sahte Kimlik/Kullanıcı Oluşturmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.