Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden6
Abone

Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Righteous
Hayırlı günler. Benim dayım kabir azabını inkar ediyor olduğuna inanmıyor.Bunu açıkça söylüyor fakat başkalarını da buna inandırmak için uğraşmıyor.Ben her şeyde Allah ın celle celaluhü rizasını gözetirim. Allah celle celaluhü için buğzeder ve Allah için severim.Allah celle celaluhü bidat ehline buğzeder onlardan yüz çevirenlere ibadeti az da olsa affeder. Hadislerde geçiyor.Lütfen sadece ve sadece hocalar cevaplasın. Dayıma selam vermeli miyim iyi mi davran malıyım nasıl davran malıyım?(Hocalar hadisleri bilirler bidat ehline selam da verilmez Allah razı olsun da denmez.Yalnızca hocalar cevaplasın.Malum sitede her cins insan var.)

Okudunuz mu?  Böyle dedim ama günaha girdim mi ?

Yorum: Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Birine bid’at ehli demek için kendi fikrine ters olması yetmez. İslam Hukuk usulcüleri bir kıstas koymuşlar. İslam’da 2 temel kaynak vardır. 1. Kur’an 2. Hadis…

Bir konuda yorum yapmak ictihad’tır. Zaten ictihad (yorum) NASS’ın olmadığı yerde yapılır. Temel Hukuk kaidesidir; Mevrid-i Nasda İçtihada Mesağ Yoktur. Yani, Delaleti kat’i subuti kat’i bir nas var ise orada zaten ictihad yapılamaz. Örneğin, İçki haramdır ayeti, hem delaleti (yani okuduğunda herkes aynı anlıyor) hem de subuti (Kur’an ayeti mütevatirdir) kat’i olduğu için bu konuda ictihad sözkonusu değildir. Kimse İçkinin haramlığını tartışamaz.

Okudunuz mu?  Küfre düşme korkusu

Bu temel kaidelerden sonra kabir azabı meselesine gelelim. Kabir azabı iman ile ilgili NASS’la sabit bir mesele midir? Hayır! çünkü bu konuda alimler arasında ihtilaf vardır. Sebebi de Delaleti ve subuti kat’i bir nass içermemesidir. Bu noktada kabir azabı var diyenler de dinin dahilindedir, yoktur diyen de dinin dahilindedir. Dolayısıyla yorum farklılığından dolayı kimse kimseye BİD’AT ehli diyemez.

Okudunuz mu?  Kainata baktım içimden Allah olmasaydı (haşa- estağfirullah) dedim halimiz ne olurdu?

O zaman bütün mezhepler birbiriyle (maalesef bazen bu yaşanmış) kavga ederler. Dayınız müslümandır, bir müslümanın ve büyüğünüzün üzerinizde hangi hakları varsa aynı hakları sahiptir. Müslüman büyük haram işlese bile selamı hakeder.

Selametle kal kardeşim…


Yorum: Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Righteous
Kabir azabı mütevatir hadislerde vardır. Buhari de ve diğer birçok hadis kaynağında geçmektedir. Mütevatir hadisi inkar edenin değil bidat ehli olması müslümanlığı bile sorgulanır.Sorumu okuduysan sadece hocalar cevap yazsın dedim.

Okudunuz mu?  Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum...)

Yorum: Bidat ehli birine nasıl davranmalı?

Omer Faruk
< Kabir azabı mütevatir hadislerde vardır. Buhari de ve diğer birçok hadis kaynağında geçmektedir. Mütevatir hadisi inkar edenin değil bidat ehli olması müslümanlığı bile sorgulanır.Sorumu okuduysan sadece hocalar cevap yazsın dedim. >
Mütevatir hadisleri paylaşırmısın kardeşim. AYrıca kimler mütevatir demiş kaynaklarını söyler misin? Ben tersini biliyorum eğer sen daha iyi biliyorsan senden istifade edeyim. Senin hoca ölçüne uymadığım kesin ama senin öğrencin olabilirim. Hadi bakalım kardeşim şu mütevatir hadisleri kaynaklarıyla bir dök senden öğreneyim. şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  Cehenneme her mümin girecek mi?

Selametle

Bu kategoride yer alan Öğle ve Yatsı namazlarının Son Sünnetlerini 4 rekat kılmanın hükmü nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bidat ehli birine nasıl davranmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.