Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Anne babanın her dediğinin yapılması farz mıdır?

Anne babanın her dediğinin yapılması farz mıdır?

Ali95
Efendim annenin veya babanın her dediğini yapmak gerekir mı? Mesela ben ders çalışıyorum annem kendimi çok yorduğunu düşündüğü için bugün çalışma 1 gün ara ver diyor. Ben ise ders çalıştıkça mutlu oluyorum. Anneme çalışsam daha iyi olur deyip çalışmaya devam edersem günah olur mu? Bir de örneğin gel şuraya gidelim bir hava alalım derse ben de bunu istemiyorsam eğer siz gidin ben gelmek istemiyorum dersem günaha girmiş olur muyum? Bu tarz olaylarda her istediklerini yapmam gerekir mı? Ders falan çalışmak istiyorsam da bırakıp istediklerini yapmam farz mıdır? Ders çalışmak istiyorum diyince tamam çalış derse o zaman çalışabilir miyim? Bu şekilde aileyle konuşarak anlaşma yapılabilir mi? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  S.a.v - vesselam - ecmain anlamları nedir?

Yorum: Anne babanın her dediğinin yapılması farz mıdır?

arifselim
Selamun aleykum. Anne ve babaya itaat farzdır. Bu ve benzeri konularda onu kırmayacaksa veya gönlü alınarak hareket edilirse bu günah değildir. Onlara itaat etmek demek, onların rızasını almak ve gönüllerini hoşnut etmek manasında olmalıdır.

Bu kategoride yer alan Kolye Ya Da Bileklik Takmak Caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babanın her dediğinin yapılması farz mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.